0 0
Appeltaart

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
8st Jonagold appels
50g Witte basterdsuiker
8g Vanillesuiker
3tl Kaneelpoeder
1el Maïzena
80g Pecannoten
100g Rozijnen
Scheut Rum
3el Paneermeel
Het deeg
200g Roomboter Op kamertemperatuur
160g Donkere basterdsuiker
1tl Kaneelpoeder
300g Bloem
0.5tl Zeezout
1st Eieren

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Appeltaart

Kenmerken:

    Een lekker klassieke appeltaart

    • 80
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Het deeg

    Samenvatting

    Delen

    Een heerlijke ouderwetse appeltaart die niet mag ontbreken bij een feestje! In deze taart heb ik donkere basterdsuiker gemaakt waardoor het wat donkerder oogt.

    Stappen

    1
    Klaar

    Het deeg

    Start met het deeg maken. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is voordat je dit gaat gebruiken.
    Pak een grote kom en doe hier de roomboter en de suiker in. Meng dit goed door elkaar en doe dan de kaneelpoeder, zout en bloem erbij.
    Ook dit mix je goed door elkaar en als laatste doe je het ei erbij. Zet de kom aan de kant en laat het nu 30 minuten rusten.
    Laat de oven ook alvast voorverwarmen tot 180°C.

    2
    Klaar

    Appels schillen

    Laat de rozijnen wellen in de rum. De rozijnen moeten ondergedompeld zijn in de rum.
    Pak nu een andere grotere kom waar je straks de appels in kan doen. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in 8 stukken. Doe dit allemaal in de kom met de basterdsuiker, kaneelpoeder, vanillesuiker en maizena. Hak daarna de pecannoten in grove stukken en voeg deze eraan toe. Giet de rozijnen af en hussel dit lekker in de kom door de appels.

    3
    Klaar

    Taartvorm

    Pak nu je deeg er weer bij en een springvorm van 24 of 26 cm in doorsnee. Vet eerst de zijkanten van de springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit en leg het over de springvorm. Duw het tegen de bodem aan druk het goed aan tegen de zijkanten. Snijd het overtollige deeg weg en maak hier weer een bolletje van. Rol dit uit en snijd hier een paar dikke stroken van. Deze kun je als laatste over de taart heen leggen.

    4
    Klaar

    Taart vullen

    Vul nu de taart met het appelmengsel. Verdeel het goed over de bodem en leg als laatste de stroken deeg er als een ruitje overheen.
    Je kunt de bovenkant nu ook nog bestrijken met ei als je dat wilt, maar dat heb ik niet gedaan.
    Zet de taart in de oven voor 60 minuten op 180°C. Laat het daarna nog 15 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
    Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Linzensoep
    volgende
    Monchoutaart met een bodem van Bastognekoeken
    vorige
    Linzensoep
    volgende
    Monchoutaart met een bodem van Bastognekoeken