Ingrediënten
-
8st Jonagold appels
-
50g Witte basterdsuiker
-
8g Vanillesuiker
-
3tl Kaneelpoeder
-
1el Maïzena
-
80g Pecannoten
-
100g Rozijnen
-
Scheut Rum
-
3el Paneermeel
-
Het deeg
-
200g RoomboterOp kamertemperatuur
-
160g Donkere basterdsuiker
-
1tl Kaneelpoeder
-
300g Bloem
-
0.5tl Zeezout
-
1st Eieren
Samenvatting
Een heerlijke ouderwetse appeltaart die niet mag ontbreken bij een feestje! In deze taart heb ik donkere basterdsuiker gemaakt waardoor het wat donkerder oogt.
Stappen
1
Klaar
|
Het deegStart met het deeg maken. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is voordat je dit gaat gebruiken. |
2
Klaar
|
Appels schillenLaat de rozijnen wellen in de rum. De rozijnen moeten ondergedompeld zijn in de rum. |
3
Klaar
|
TaartvormPak nu je deeg er weer bij en een springvorm van 24 of 26 cm in doorsnee. Vet eerst de zijkanten van de springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit en leg het over de springvorm. Duw het tegen de bodem aan druk het goed aan tegen de zijkanten. Snijd het overtollige deeg weg en maak hier weer een bolletje van. Rol dit uit en snijd hier een paar dikke stroken van. Deze kun je als laatste over de taart heen leggen. |
4
Klaar
|
Taart vullenVul nu de taart met het appelmengsel. Verdeel het goed over de bodem en leg als laatste de stroken deeg er als een ruitje overheen. |