Ingrediënten
-
2st Avocado
-
1st Tomaat
-
0,5st Rode ui
-
1teen Knoflook
-
1tl Peterselie
-
0,5tl Sambal
-
0,5tl Paprikapoeder
-
0.5st Limoensap
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Wat is nu een goede guacamole? Naar mijn idee is deze licht pittig en zit er een lekkere smaak van limoen aan. De knoflook mag ook niet te overheersend zijn hierin. Guacamole kennen we natuurlijk allemaal wel vanuit de Mexicaanse keuken. Het wordt vaak als dip geserveerd en voor nachochips. Het kan ook gebruikt worden voor op een hamburger of in een wrap. Het is maar waar je het zelf lekker bij vindt!
Zoals jullie misschien al hebben gezien aan mijn recepten, ben ik erg gek op hamburgers. Zo heb ik ook een heerlijke Mexicaanse hamburger met guacamole en een tomatensalsa. Heerlijk frisse en vullende burger! Deze kun je hier checken: Mexicaanse burger
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Haal daarna de avocado eruit met een lepel en doe het in een kommetje. Prak dit een beetje met een vork en ga door met de volgende stap. |
2
Klaar
|
Snijd de tomaten in kwart stukken en verwijder het vruchtvlees. Het vruchtvlees gebruik je niet meer. Snijd dan de tomaat in kleine blokjes. Dit doe je ook met de rode ui. Doe dit nu bij de avocado. |
3
Klaar
|
Pak nu de knoflook en peterselie erbij en hak dit fijn. Voeg het dan ook toe aan de tomaat, ui en avocado. |
4
Klaar
|
Voeg dan ook de sambal, paprikapoeder en het sap van de limoen eraan toe. Prak het allemaal lekker door elkaar en breng het verder op smaak met peper en zout. |