Ingrediënten
-
250g Couscous
-
400g Kippendijen
-
2el Ras el hanout
-
2st Puntpaprika
-
1st Courgette
-
2st Maïskolf
-
2st Winterpeen
-
1st Ui
-
500ml Kippenbouillon
-
80g Gedroogde abrikozen
-
1st Sinaasappel
-
50g Rozijnen
-
150g Witte kaasblokjes
-
3el Cashew
-
handje Verse Peterselieof munt
Samenvatting
Couscous kun je op vele manieren gebruiken in een gerecht. In dit couscous recept zitten er gegrilde groenten van de BBQ in, witte kaasblokjes en daarbij een gegrilde kippendij.
Een keer heb ik couscous mogen eten op de originele bereidingswijze. Dit was tijdens mijn bezoek aan Marokko dat ik couscous met kip had besteld. Het werd klaargemaakt in een prachtige tajine en zo bij mij op tafel gezet. Erin zaten de gestoofde groenten, kippenpoten en couscous. Voor de zoetigheid hadden ze er ook nog wat krenten doorheen gedaan, heerlijk!
In dit couscous recept met kip heb ik hier een twist op gemaakt. De groenten heb ik op de BBQ gegrild en in plaats van kippenpoten heb ik kippendijen gekozen. Voor de zoetigheid heb ik sinaasappelsap, rozijnen en gedroogde abrikoos. Voor de crunch heb ik er nog wat gehakte cashewnoten doorheen gedaan.
Het hele gerecht heb ik op de BBQ klaargemaakt! Het was vrij eenvoudig, leuk om te doen en bovenal was het heerlijk! Check eventueel HIER voor meer couscousrecepten.
Stappen
1
Klaar
|
Steek de BBQ aan en snijd de courgette in plakken. Snijd daarna de puntpaprika, in de lengte, door de helft en verwijder de zaadlijsten. Laat de rozijnen alvast in een bakje met water wellen. Hak ook alvast de abrikozen grof en zet ze nog even aan de kant. |
2
Klaar
|
Haal de groenten van de BBQ als ze mooi zijn gegrild. De paprika is goed zodra de huid zwartgeblakerd is, vergeet niet om dit te verwijderen straks. Leg deze groenten nu even aan de kant en ga verder met de volgende stap. |
3
Klaar
|
Zet een volledig hittebestendige pan op het vuur. Ik heb hiervoor een skillet gebruikt. Zet deze nu op het rooster en laat de pan opwarmen met een scheut olijfolie. Smeer ondertussen de kippendijen in met olie en 1,5el ras el hanout. |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Blus het af met de kippenbouillon en voeg dan de (uitgelekte)rozijnen, gehakte abrikozen, het sap van de sinaasappel eraan toe en een 0,5el ras el hanout. Roer het er allemaal goed doorheen en dek het af met een deksel. Laat het nu 10 - 15min pruttelen tot de wortelen klaar zijn. Tijdens het pruttelen kun je de kippendijen op de andere helft van de BBQ grillen tot ze gaar zijn. |
6
Klaar
|
Als de wortelen beetgaar zijn, dan haal je de skillet van de BBQ. Voeg hier de couscous aan toe, schep het er goed doorheen en laat het ongeveer 5 minuten wellen. Pak nu de gegrilde groenten er weer bij. Snijd het mais van de kolf en hak de paprika en courgette grof. Schep de gegrilde groenten en de witte kaas nu door de couscous heen. |
7
Klaar
|
Hak de cashewnoten grof en strooi deze eroverheen. Top het verder af met peterselie en leg als laatste de kippendijen er overheen. |