0 0
Zoete couscous met kip

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
250g Couscous
400g Kippendijen
2el Ras el hanout
2st Puntpaprika
1st Courgette
2st Maïskolf
2st Winterpeen
1st Ui
500ml Kippenbouillon
80g Gedroogde abrikozen
1st Sinaasappel
50g Rozijnen
150g Witte kaasblokjes
3el Cashew
handje Verse Peterselie of munt

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zoete couscous met kip

Kenmerken:
    Keuken

      Prachtig plaatje om te serveren!

      • 45min
      • Porties 4
      • Gemiddeld

      Ingrediënten

      Samenvatting

      Delen

      Couscous kun je op vele manieren gebruiken in een gerecht. Een keer heb ik couscous mogen eten op de originele bereidingswijze. Dit was tijden mijn bezoek aan Marokko dat ik couscous met kip had besteld. Het werd klaargemaakt in een prachtige tajine en zo bij mij op tafel gezet. Erin zaten de gestoofde groenten, kippenpoten en couscous. Voor de zoetigheid hadden ze er ook nog wat krenten doorheen gedaan, heerlijk!

      In dit recept heb ik hier een twist op gemaakt. In plaats van kippenpoten heb ik kippendijen gekozen. Voor de zoetigheid heb ik sinaasappelsap, rozijnen en gedroogde abrikoos. Voor de crunch heb ik er nog wat gehakte cashewnoten doorheen gedaan.

      Het hele gerecht heb ik op de BBQ klaargemaakt! Het was vrij eenvoudig, leuk om te doen en bovenal was het heerlijk!

      Stappen

      1
      Klaar

      Steek de BBQ aan en snijd de courgette in plakken. Snijd daarna de puntpaprika, in de lengte, door de helft en verwijder de zaadlijsten. Laat de rozijnen alvast in een bakje met water wellen. Hak ook alvast de abrikozen grof en zet ze nog even aan de kant.
      Zodra de BBQ op temperatuur is, dan start je met het grillen van deze groenten. Snijd ondertussen de ui in kwart ringen en de wortel in grove kwart stukken en leg dit even aan de kant. ​

      2
      Klaar

      Haal de groenten van de BBQ als ze mooi zijn gegrild. De paprika is goed zodra de huid zwartgeblakerd is, vergeet niet om dit te verwijderen straks. Leg deze groenten nu even aan de kant en ga verder met de volgende stap.

      3
      Klaar

      Zet een volledig hittebestendige pan op het vuur. Ik heb hiervoor een skillet gebruikt. Zet deze nu op het rooster en laat de pan opwarmen met een scheut olijfolie. Smeer ondertussen de kippendijen in met olie en 1,5el ras el hanout.

      4
      Klaar

      Als de pan is opgewarmd, dan fruit je de ui en wortel hierin. Dit duurt ongeveer een kleine 10min.

      5
      Klaar

      Blus het af met de kippenbouillon en voeg dan de (uitgelekte)rozijnen, gehakte abrikozen, het sap van de sinaasappel eraan toe en een 0,5el ras el hanout. Roer het er allemaal goed doorheen en dek het af met een deksel. Laat het nu 10 - 15min pruttelen tot de wortelen klaar zijn. Tijdens het pruttelen kun je de kippendijen op de andere helft van de BBQ grillen tot ze gaar zijn.

      6
      Klaar

      Als de wortelen beetgaar zijn, dan haal je de skillet van de BBQ. Voeg hier de couscous aan toe, schep het er goed doorheen en laat het ongeveer 5 minuten wellen. Pak nu de gegrilde groenten er weer bij. Snijd het mais van de kolf en hak de paprika en courgette grof. Schep de gegrilde groenten en de witte kaas nu door de couscous heen.

      7
      Klaar

      Hak de cashewnoten grof en strooi deze eroverheen. Top het verder af met peterselie en leg als laatste de kippendijen er overheen.
      Een mooi plaatje om te serveren! Eet smakelijk

      Robin Corte

      Oprichter CheckMyDish

      Recept Reviews

      Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
      vorige
      Aardbeientaart
      volgende
      Romige spinazie lasagne
      vorige
      Aardbeientaart
      volgende
      Romige spinazie lasagne