Ingrediënten
-
200g Blad spinazie
-
400ml Halfvolle Melk
-
200g Lasagnebladen
-
300g Kipdijfilet
-
125g Gerookte spekjes
-
2st Buffelmozzarella
-
2st Courgette
-
100g Jonge kaas (rasp)
-
50g Roomboter
-
50g Bloem
-
2st Ui
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Knoflook
-
1tl Chilipoeder
-
1tl Nootmuskaat
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Zet de oven aan op 180 graden en laat voorverwarmen. Snijd ondertussen de courgette in dunnen plakken. Leg de plakken op een ovenplaat en bestrijk met olie, peper en zout. Plaats in de oven voor 10 minuten. |
2
Klaar
|
We beginnen met de bechamelsaus, hiervoor laten we de boter smelten in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde, laat 3 minuten garen. Voeg dan rustig al roerend de melk toe. Het wordt een groene bechamel, daarom voegen we de spinazie toe en laten dit in de saus slinken daarna kan die gepureerd worden. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. |
3
Klaar
|
Snijd de kip in kleine blokjes, ui in ringen en bak samen met de spekjes aan in een koekenpan. Kruid met paprikapoeder, chilipoeder en knoflook. Bak voor 4 minuten tot het gaar is. |
4
Klaar
|
Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen. Begin met een grote schep bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop 1/3 van de lasagne bladen, 1/3 van de courgette plakken, 1/3 van het kip mengsel en 1/3 van de bechamelsaus. Herhaal dit nog 2 keer en bedek de bovenkant met mozzarella en kaas. Zet voor 45 minuten in de oven en eet smakelijk! |