Ingrediënten
-
380 gram Bloem
-
350 gram Roomboter
-
275 gram Basterdsuiker
-
1 zakje Vanillesuiker
-
3 el Speculaaskruiden/ koekkruiden
-
1 losgeklopt Eieren
-
handje Garneeramandelenoptioneel
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Meng de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en speculaaskruiden tot een stevig deeg. |
2
Klaar
|
Druk het deeg in de bakvorm en duw het goed aan. Bestrijk de koek met het ei en maak wat lijntjes op de bovenkant met een vork. Bak de koek in ongeveer 30-35 minuten gaar. De koek zal nog erg zacht aanvoelen als je hem uit de oven haalt. Laat hem goed afkoelen zodat hij stevig kan worden. |
3
Klaar
|