Ingrediënten
-
500g Bloem
-
10g Zout
-
10g Basterdsuiker
-
10g Gist
-
330ml Kraanwater
-
1tl Oregano
-
1tl Tijm
-
75g Olijf
-
40g Pecorino
-
40g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
Olijfolie
-
Zongedroogde tomaatjes
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Een relatief simpel, maar heerlijk focaccia recept. Het klinkt misschien gek, maar in dit recept is geen ei nodig om het deeg te maken. In veel deegrecepten voeg je ei toe, in dit recept is dat niet nodig! Deze focaccia is lekker als een snack of om bij het hoofdgerecht te serveren. Bijvoorbeeld bij een heerlijke pasta of lasagne.
Je kunt zelf helemaal los gaan wat je erop wilt doen. Ik heb in dit focaccia recept gekozen voor olijven, tijm, zongedroogde tomaten en kaas. Je kunt er bijvoorbeeld ook mozzarella of verse rozemarijn aan toevoegen. Wat je lekker vindt!
Optioneel keukengerei:
– Keukenmachine
Stappen
1
Klaar
|
Het deegPak een grote kom en doe hier eerst de bloem in en strooi het zout er overheen. Daarna leg je het hoopje gist en basterdsuiker van elkaar af op de bloem. Giet daarna een deel van het water er doorheen. Zorg ervoor dat het water lauwwarm is. Als je een keukenmachine hebt, dan is dit proces uiteraard een stuk eenvoudiger! Nu je klaar bent leg je het deeg weer terug in de kom. Dek het met huishoudfolie of een theedoek af. Laat het nu een half uurtje rijzen. |
2
Klaar
|
Nu je moet wachten kun je de olijven en zongedroogde tomaten grof hakken. Rasp ook alvast de Parmezaanse kaas en pecorino. Als je het al geraspt hebt gekocht, dan kun je deze stap natuurlijk overslaan! |
3
Klaar
|
Pak een ovenschaal en vet deze in mijn genoeg olijfolie! Haal het deeg uit de kom en leg het in de ovenschaal. Verspreid het deeg over het gehele oppervlakte. Verdeel de olijven, zongedroogde tomaten en de kaas over het deeg. Strooi nu ook de oregano en tijm er overheen. Breng het nog verder op smaak met een beetje peper. Er hoeft verder geen zout overheen, er zit al genoeg in het deeg zelf. Dek de ovenschaal af met huishoudfolie of een theedoek en laat het nog eens 30 minuten rijzen. Laat de oven na 15 minuten voorverwarmen tot 200°C |
4
Klaar
|
Ze de ovenschaal in het midden van de oven en bak de focaccia ongeveer 15 minuten. |