Ingrediënten
-
400g Kipdijfilet
-
1st Paksoi
-
1st Puntpaprika
-
2st Rode ui
-
100g Taugé
-
250g Bloemkoolrijst
-
1el Sojasaus
-
1tl Cajun
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
-
2st Knoflook
-
1tl Gembersiroop
-
3cm Gember
-
0.5el Sesamolie
-
0.5el Vissaus
-
1st Bosui
Samenvatting
We beginnen het jaar weer met goede voornemens 1 daarvan is gezonder en gevarieerder eten. Vaak voeg je een koolhydraat bron toe aan je gerecht, maar waarom eigenlijk, zonder kan een gerecht ook heel voedzaam en erg lekker zijn. Daarom hebben wij dit gerecht gemaakt waarbij we rijst hebben vervangen door bloemkoolrijst, makkelijk in gebruik en ook erg gezond. Wij vinden dat bloemkoolrijst wel wat vlakker van smaak is dan gewone rijst daarom leuken wij dit op met veel kruiden en specerijen.
Dit gerecht kan je ook heel goed aanpassen tot een vegetarisch gerecht, vervang de kip hiervoor met een zelf gemaakte omelet. Kruid het ei dan zoals je de kip zou kruiden en je proeft het verschil niet.
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
Snijd de kippendijen in grove stukken en kruid deze met de sojasaus, cajun, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en een beetje zout. Pel de knoflook en schil de gember ook alvast |
3
Klaar
|
Zet de wokpan op het vuur en doe hier een scheut olie in. Zodra de olie heet is, dan bak je de kippendijen rondom bruin. Zet daarna het vuur middelhoog en voeg de rode ui, het onderste gedeelte van de paksoi en paprika toe. Daarna pers je de knoflook erover uit en rasp je de gember. Hasselt het nu lekker door elkaar |
4
Klaar
|
Voeg nu de sesamolie en vissaus toe. Hussel het lekker door elkaar en voeg dan ook de gesneden bovenkant van de paksoi eraan toe. |
5
Klaar
|
Nu hussel je als laatste de taugé en de bloemkoolrijst eraan toe. |