Ingrediënten
-
200 gram Roomboter
-
4 Eieren
-
200 gram Kristalsuiker
-
200 gram Bloem
-
1 tl Bakpoeder
-
1 zakje Vanillesuiker
-
2 tl Kaneelpoeder
-
2 Appelkleintjes
-
snufje Zout
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter, suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Mix dit met een elektrische mixer ongeveer 5 minuten goed door elkaar. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe. Zorg ervoor dat de eieren goed opgenomen worden voordat je de volgende toevoegt. |
2
Klaar
|
Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Meng dit kort door elkaar. Schil de appels en snijd één appel in stukjes en één appel in schijfjes. Meng de stukjes appel en het kaneel door het mengsel heen. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en steek als laatste de schijfjes appel in de bovenkant van het beslag. Bak voor 55 minuten. |
3
Klaar
|