Ingrediënten
-
300g MacaroniOok lekker met volkoren macaroni
-
400g Fles pompoen
-
200g Zuivelspread
-
100g Blad spinazie
-
100g Bloemkool
-
100g Kastanjechampignons
-
100g Oude kaasRasp
-
100g CheddarRasp
-
2st Ui
-
3st Knoflook
-
1tl Nootmuskaat
-
1tl Sambal
-
1el Olijfolie
Samenvatting
Een heerlijke ovenschotel met veel ‘verborgen’ groenten, ook lekker en gezond voor kinderen. Met lekker veel verschillende groenten, met onder andere pompoen waardoor het gerecht een zoete touch krijgt. Het makkelijke van een ovengerecht vind ik dat je tijdens het wachten alvast de keuken helemaal schoon kan maken.
Stappen
1
Klaar
|
We beginnen met 2 pannen met water op het vuur te zetten. Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Als het water kookt voeg je aan de ene pan de macaroni en bloemkool aan de andere pan de pompoen. Kook deze 8 minuten. |
2
Klaar
|
Wanneer de groenten en macaroni op het vuur staan, beginnen we met het fijn snijden van de ui en knoflook en de champignons in plakjes. Zet een koekenpan op het vuur met de olie, wanneer warm voeg de ui en knoflook toe. Na 2 minuten voeg je de gesneden champignons en spinazie toen en bak dit nog eens 3 minuten. |
3
Klaar
|
Als de pompoen zacht is en de macaroni gaar, na 8 minuten, giet je beide pannen af. Houd een kopje (100ml) van het pompoen water achter, pureer de pompoen met het water tot een glad mengsel. Voeg hieraan de zuivelspread, sambal, nootmuskaat, 100g kaas en zout/peper naar smaak. Roer dit goed door elkaar en dan mag ook het ui/knoflook/champ/spinazie mengsel, macaroni en bloemkool door de pompoen. |
4
Klaar
|
Stort nu het macaroni groenten mengsel in een ovenschaal, strooi de rest van de kaas over de top en bak/grill voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. |