0 0
Vegetarische lasagne met gegrilde groenten

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Aubergine
1st Courgette
300g Blad spinazie
150g Parmazaanse Kaas (rasp)
250g Ricotta
1st Ui
3st Knoflook
1st Vleestomaat
2bollen Buffelmozzarella
125g Groene Lasagnebladen
500g Passata
15g Verse basilicum

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarische lasagne met gegrilde groenten

Kenmerken:
  • Vegetarisch

De gegrilde groenten geven een mooie smaak

  • 75min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Dit is een lasagne met heerlijke gegrilde groenten, ricotta en spinazie. Zelf hou ik erg van een vlezige lasagne, maar dit gerecht is toch ook wel erg lekker. Het is ook goed om niet elke dag vlees te eten. Een stukje vis tussendoor is uiteraard lekker, maar een vegetarische maaltijd heeft voor mij tegenwoordig ook wel de voorkeur. Het lekkere in dit gerecht is dat ik de courgette en aubergine eerst even heb gegrild. Daarmee is het vocht er al uit voordat je deze in je lasagne doet. Daarnaast voeg je een lekkere grillsmaak toe aan het geheel. Het is even wat werk een lasagne maken, maar wat is het toch de moeite waard!

Laat mij weten wat je van dit gerecht vond! Stuur mij een bericht of laat een comment hieronder achter. Veel plezier met het maken van het recept!


Stappen

1
Klaar

Snijden

Begin met het voorverwarmen van je oven tot 180°C.
Snijd je courgette door de helft. Daarna snijd je de courgette en aubergine over de lengte in plakjes. Snipper de ui en knoflook. Als je de Parmezaanse kaas in een blok hebt gekocht, dan kun je deze ook alvast raspen.
De vleestomaat en mozzarella kun je in plakken snijden.

2
Klaar

Bak je spinazie aan in een pan totdat het is geslonken. Laat het nu uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit met de bolle kant van een lepel.
Pak het ovenrek uit je oven en leg hier bakpapier op. Verdeel nu de plakken courgette en aubergine en bestrijk ze met olie. Strooi er daarna de peper en zout overheen. Zet je oven nu op de grillstand en grill ze 10 minuten. Keer ze tussendoor nog wel even om. Bestrijk ook deze kant met olie en strooi hier ook nog wat peper en zout overheen.
Tijdens het grillen van de groenten kun je de ui en knoflook zacht bakken.

3
Klaar

Lasagne opbouwen

Nu heb je alle voorbereidende handelen gedaan en kun je de lasagne opbouwen! De lasagne ziet er zoals op de foto uit voordat deze in de oven gaat.
De lagen van de lasagne bouw je als volgt op:
Passata en basilicum
Lasagnebladen
Ricotta
Parmezaanse kaas
Aubergine+courgette
Spinazie
Ui en knoflook

Afhankelijk van hoe groot je ovenschaal is, kun je 2 of 3 lagen hiervan maken.
De laatste laag is:
Lasagnebladen, tomatensaus, vleestomaat, Parmezaanse kaas, mozzarella en basilicum.

Zet de ovenstand weer op hete lucht. Zet nu de lasagne in de oven op 180°C voor 35-40 min. Het is klaar wanneer de mozzarella goed gesmolten is.
Eet smakelijk!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Krokante kip in karnemelk
volgende
Homemade pesto met spinazie
vorige
Krokante kip in karnemelk
volgende
Homemade pesto met spinazie

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?