Ingrediënten
-
1st Aubergine
-
1st Courgette
-
300g Blad spinazie
-
150g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
250g Ricotta
-
1st Ui
-
3st Knoflook
-
1st Vleestomaat
-
2bollen Buffelmozzarella
-
125g Groene Lasagnebladen
-
500g Passata
-
15g Verse basilicum
-
Samenvatting
Dit is een lasagne met heerlijke gegrilde groenten, ricotta en spinazie. Zelf hou ik erg van een vlezige lasagne, maar dit gerecht is toch ook wel erg lekker. Het is ook goed om niet elke dag vlees te eten. Een stukje vis tussendoor is uiteraard lekker, maar een vegetarische maaltijd heeft voor mij tegenwoordig ook wel de voorkeur. Het lekkere in dit gerecht is dat ik de courgette en aubergine eerst even heb gegrild. Daarmee is het vocht er al uit voordat je deze in je lasagne doet. Daarnaast voeg je een lekkere grillsmaak toe aan het geheel. Het is even wat werk een lasagne maken, maar wat is het toch de moeite waard!
Laat mij weten wat je van dit gerecht vond! Stuur mij een bericht of laat een comment hieronder achter. Veel plezier met het maken van het recept!
Stappen
1
Klaar
|
SnijdenBegin met het voorverwarmen van je oven tot 180°C. |
2
Klaar
|
Bak je spinazie aan in een pan totdat het is geslonken. Laat het nu uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit met de bolle kant van een lepel. |
3
Klaar
|
Lasagne opbouwenNu heb je alle voorbereidende handelen gedaan en kun je de lasagne opbouwen! De lasagne ziet er zoals op de foto uit voordat deze in de oven gaat. Afhankelijk van hoe groot je ovenschaal is, kun je 2 of 3 lagen hiervan maken. Zet de ovenstand weer op hete lucht. Zet nu de lasagne in de oven op 180°C voor 35-40 min. Het is klaar wanneer de mozzarella goed gesmolten is. |