Ingrediënten
-
1st Makreel
-
75g Gemengde sla
-
125g Kikkererwtuitgelekt
-
400g Rode bieten
-
1st Appel
-
20g Kappertjes
-
2st Bosui
-
25g Amandel
-
5g Verse Peterselie
-
2el Olijfolie
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
Samenvatting
Een lekkere frisse zoetzure salade. Ik kan je als tip meegeven om de makreel niet gefileerd te kopen. Dit scheelt je een paar euro in op de kiloprijs! Het kost je misschien iets meer tijd, maar het scheelt je wel in de portemonnee.
Stappen
1
Klaar
|
Als je de makreel al gefileerd hebt gekocht, dan kun je deze stap overslaan. Maak een snede dicht tegen de staart aan. Snij rondom de huid los en trek de huid eraf naar de kop toe. Vlak naast de ruggengraat snijd je het vlees los aan beide kanten. Trek het er daarna rustig met je handen eraf. Verwijder de resterende graten en leg het even aan de kant. |
2
Klaar
|
Pak een grote kom en doe hier de gemengde sla in. Lek de kikkererwten uit, spoel ze schoon met water en doe ze bij de sla. Snijd de bietjes in kleine blokjes. Als je ze liever wilt raspen, dan kan dat natuurlijk ook! Doe de bietjes nu ook in de kom. |
3
Klaar
|
Meng de makreel en kappertjes doorheen. Breng het verder op smaak met de olijfolie, peper en zout. |