0 0
Vegetarische lasagne met geitenkaas

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarische lasagne met geitenkaas

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Vegetarische lasagne met geitenkaas, gegrilde groenten en zelfgemaakte bechamelsaus.

  • 90min
  • Porties 6
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Bechamelsaus

Samenvatting

Delen

Deze lasagne is perfect als je rekening moet houden met vegetariërs. Deze is niet alleen voor hen heerlijk, maar ook voor de niet-vegetariërs. Het is even wat werk, maar trek een fles wijn open en ga aan de slag!

Stappen

1
Klaar

Snijd de ui, knoflook en basilicum fijn.
Bak de spinazie. Dit kun je doen in een wokpan met een scheut olijfolie. Voeg de spinazie stapsgewijs toe totdat alles is geslonken. Doe de spinazie in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.

2
Klaar

Pak een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de knoflook en ui ongeveer 2 minuten aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg nu de fijne soepgroente, tomatenblokjes en basilicum toe. Voeg daarna gezeefde en gepelde tomaten toe en als laatste de rode wijn. Breng dit aan de kook en breng het verder op smaak met sambal, chili, peper en zout. De cherrytomaten kun je als laatste toevoegen. Laat het verder pruttelen op laag vuur.

3
Klaar

Snijd de courgette en aubergine over de lengte in plakken. De paprika snijdt je in reepjes. Gril daarna de groenten en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Breng de groenten tijdens het grillen op smaak met peper en zout.

4
Klaar

Nu zijn je groenten gegrild en is je tomatenmengsel nog aan het pruttelen. Zet de oven alvast aan op 180°C.
Nu kun je starten met het maken van je bechamelsaus. Laat de boter smelten in een steelpan. Zodra dit gesmolten is, dan voeg je de bloem toe. Gebruik een garde om dit goed te roeren. Bak dit ongeveer een 2 minuten op middelhoog vuur. De volle melk kun je nu beetje bij beetje al roerend toevoegen. Voeg de nootmuskaat, peper en Parmezaanse kaas toe. Breng het aan de kook en blijf het roeren tot het een gladde saus wordt.

5
Klaar

Nu kun je beginnen aan het opbouwen! Vet je ovenschaal in met boter. Maak 2 lagen als volgt:
Tomatensaus
Lasagnevellen
Bechamel
Gegrilde groenten, spinazie en geitenkaas
Sluit af met een laag lasagnevellen. Doe hier je laatste tomatenmengsel, geitenkaas en spinazie overheen.

6
Klaar

Je lasagne is klaar om de oven in te gaan! Bedek de schaal met aluminiumfolie. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten op 180°C. Zet de oven daarna op grillstand aan de bovenzijde. Grill de lasagne nog een 10 minuten voor een lekker krokante laag.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Romige pasta met zalm
volgende
Lasagne op mijn manier
vorige
Romige pasta met zalm
volgende
Lasagne op mijn manier

Voeg je opmerking toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.