Ingrediënten
-
1kg Aardappelen
-
3st Witte ui
-
3el Cajun
-
2tl Chilivlokken
-
6el Zonnebloemolie
Samenvatting
Hashbrowns worden vaak gemaakt van aardappelen en ui. Daarna worden ze gekruid en krokant gebakken.
Een relatief simpel, maar erg lekker bijgerecht. Het meeste werk voor het maken van de hashbrown zit in het schillen van de aardappelen en daarna het raspen.
Verder is het bij hashbrowns belangrijk om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen. Anders heb je het risico dat de hashbrown te sompig wordt. Dus neem er je tijd voor en pers het vocht uit de aardappelen en ui.
Check het recept hieronder en laat weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
SchillenSchil eerst je aardappelen en spoel ze schoon. Rasp ze nu grof en doe ze in een stevig vergiet. Verwijder de schillen van de uien en rasp deze ook grof. Voeg ze daarna toe aan de aardappelen in het vergiet. |
2
Klaar
|
UitlekkenPers nu zoveel als mogelijk het vocht eruit. Dit kun je het gemakkelijkste doen met een stamper. Mocht je deze niet hebben, dan kan het ook gewoon met je vuisten. |
3
Klaar
|
Bakken maarAls je een diepere gietijzeren pan hebt, dan kun je deze goed gebruiken. Een koekenpan kan anders ook prima. |
4
Klaar
|
Voeg het mengsel eraan toe en bak het op hoog vuur. Na ongeveer 4 minuten kun je de hashbrown omdraaien. Zet het vuur lager en leg een bord op de kop op de pan. Het bord moet groter zijn dan de pan. Houd je hand op het bord en draai in 1 keer de pan om zodat de hashbrown op het bord ligt. Leg de hasbrown nu terug in de pan met de ongebakken kant onder. Bak het nu nog een 5 tot 6 minuten op middelhoog vuur. Thats it! Eetsmakelijk |