0 0
Hashbrowns

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1kg Aardappelen
3st Witte ui
3el Cajun
2tl Chilivlokken
6el Zonnebloemolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hashbrowns

Kenmerken:
  • Spicy
  • Vegetarisch

Heerlijk gemakkelijk bijgerecht

  • 30min
  • Porties 6
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Hashbrowns worden vaak gemaakt van aardappelen en ui. Daarna worden ze gekruid en krokant gebakken.

Een relatief simpel, maar erg lekker bijgerecht. Het meeste werk voor het maken van de hashbrown zit in het schillen van de aardappelen en daarna het raspen.

Verder is het bij hashbrowns belangrijk om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen. Anders heb je het risico dat de hashbrown te sompig wordt. Dus neem er je tijd voor en pers het vocht uit de aardappelen en ui.

Check het recept hieronder en laat weten wat je ervan vindt!

Stappen

1
Klaar

Schillen

Schil eerst je aardappelen en spoel ze schoon. Rasp ze nu grof en doe ze in een stevig vergiet. Verwijder de schillen van de uien en rasp deze ook grof. Voeg ze daarna toe aan de aardappelen in het vergiet.

2
Klaar

Uitlekken

Pers nu zoveel als mogelijk het vocht eruit. Dit kun je het gemakkelijkste doen met een stamper. Mocht je deze niet hebben, dan kan het ook gewoon met je vuisten.
Als je zo veel als mogelijk het vocht eruit hebt, dan mix je de cajunkruiden en chilivlokken toe.

3
Klaar

Bakken maar

Als je een diepere gietijzeren pan hebt, dan kun je deze goed gebruiken. Een koekenpan kan anders ook prima.
Giet er nu ruim zonnebloemolie in en zet het vuur eronder aan.

4
Klaar

Voeg het mengsel eraan toe en bak het op hoog vuur. Na ongeveer 4 minuten kun je de hashbrown omdraaien. Zet het vuur lager en leg een bord op de kop op de pan. Het bord moet groter zijn dan de pan. Houd je hand op het bord en draai in 1 keer de pan om zodat de hashbrown op het bord ligt. Leg de hasbrown nu terug in de pan met de ongebakken kant onder. Bak het nu nog een 5 tot 6 minuten op middelhoog vuur. Thats it! Eetsmakelijk

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Maisbrood (cornbread)
volgende
Rode bieten pureersoep
vorige
Maisbrood (cornbread)
volgende
Rode bieten pureersoep