Ingrediënten
-
200gr Schijfjes naturel geitenkaas
-
4st Knoflook
-
1st Rode ui
-
250gr Fijne soepgroente
-
1st Paprika
-
1st Aubergine
-
1st Courgette
-
400gr Blad spinazie
-
100gr Cherry tomaten
-
2st Laurierblad
-
400gr Gepelde tomaten
-
400gr Tomaten in blokjes
-
500ml Gezeefde tomaten
-
70gr Tomatenpuree
-
10gr BasilicumVerse
-
4tl Sambal
-
125ml Rode wijn
-
LasagnebladenVoor 3 lagen
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Bechamelsaus
-
500ml Volle melk
-
60gr Bloem
-
50gr Roomboter
-
1tl Nootmuskaat
-
20gr Parmazaanse Kaas (rasp)
-
Zwarte peper
-
Zout
Samenvatting
Deze lasagne is perfect als je rekening moet houden met vegetariërs. Deze is niet alleen voor hen heerlijk, maar ook voor de niet-vegetariërs. Het is even wat werk, maar trek een fles wijn open en ga aan de slag!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de ui, knoflook en basilicum fijn. |
2
Klaar
|
Pak een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de knoflook en ui ongeveer 2 minuten aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg nu de fijne soepgroente, tomatenblokjes en basilicum toe. Voeg daarna gezeefde en gepelde tomaten toe en als laatste de rode wijn. Breng dit aan de kook en breng het verder op smaak met sambal, chili, peper en zout. De cherrytomaten kun je als laatste toevoegen. Laat het verder pruttelen op laag vuur. |
3
Klaar
|
Snijd de courgette en aubergine over de lengte in plakken. De paprika snijdt je in reepjes. Gril daarna de groenten en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Breng de groenten tijdens het grillen op smaak met peper en zout. |
4
Klaar
|
Nu zijn je groenten gegrild en is je tomatenmengsel nog aan het pruttelen. Zet de oven alvast aan op 180°C. |
5
Klaar
|
Nu kun je beginnen aan het opbouwen! Vet je ovenschaal in met boter. Maak 2 lagen als volgt: |
6
Klaar
|
Je lasagne is klaar om de oven in te gaan! Bedek de schaal met aluminiumfolie. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten op 180°C. Zet de oven daarna op grillstand aan de bovenzijde. Grill de lasagne nog een 10 minuten voor een lekker krokante laag. |