Ingrediënten
-
Het deeg
-
240gr Bloem
-
1/2 tl Zout
-
135ml Waternet van de kook af
-
De vulling
-
340gr Kipgehakt
-
140gr Witte kool
-
2 Lenteui
-
1 teen Knoflook
-
1 blokjes Gemberter grootte van een teen knoflook
-
1 tl Rijstazijn
-
1 tl Oestersaus
-
1 tl Sojasaus
-
1 tl Sesamolie
-
1 el Zout
-
De dipsaus
-
2 el Sojasaus
-
2 el Rijstazijn
-
1 el Honing
-
1 tl Sesamzaad
Samenvatting
Heerlijke kip Gyozas! Ook makkelijk te maken met rund, varken of garnalen. Ga er maar even voor zitten, want je moet aan het werk.
Stappen
1
Klaar
|
Het deeg makenZorg dat de hoeveelheid water aan de kook is, zodra het de temperatuur heeft bereikt mag het vuur uit en los je de zout op in het water. Hierna meng je het water met de bloem in een schaal. LET OP, het mengsel is heel erg heet en kun je dus beter eerst mengen met een vork of machine. Nadat het geheel mooi gekneed is en een gladde bal vormt kun je hem door midden snijden. Probeer elk stuk in een worst te rollen en rekken van 40cm breed. Bedek het deeg na elke stap zodat het niet uitdroogt. Laat de twee rollen 30 min rusten. |
2
Klaar
|
De vulling makenTijdens het wachten gaan we de vulling maken zodat deze ook nog even kan marineren. Snij de kool heel fijn en klein en kook deze even kort zodat het niet erg harde stukjes zijn. Ze worden namelijk niet heel lang verwarmd in de gyoza zelf. Meng hierna het kipgehakt met de fijngehakte groentes en kruiden. Laat dit marineren totdat de deegvellen die we nu gaan maken klaar zijn. |
3
Klaar
|
Gyozavellen makenSnij de rol in stukken van 2 cm en rol deze in balletjes. Hiermee kom je uit 20 stukken per rol uit, 40 in totaal. Dit worden de gyozavellen. Duw de balletjes een beetje plat en rol deze uit tot rondjes van ong 7-8cm in doorsnee. Dit kun je met een deegroller doen of een pastamachine. Besprenkel deze vellen allemaal met bloem en leg ze bedekt apart voor later. Het bloem is van belang omdat de vellen anders aan elkaar gaan plakken. Maizena werkt hier ook goed voor. |
4
Klaar
|
Gyozas maken!Zet een bakje water klaar, pak een vel en lepel hier een beetje van de kipvulling op, niet teveel anders krijg je hem niet goed dicht. Maak nu de rand van het deeg nat zodat dit goed aan elkaar kleeft. Vouw het rondje nu dubbel en probeer een soort vouwtjes te maken aan een zijde voor een authentieke look. Leg de gyozas die klaar zijn weer apart en bedek deze weer zodat het deeg niet uitdroogt. |
5
Klaar
|
Gyozas bakken en opetenGebruik een pan met een anti-aanbak laag voor het makkelijkste resultaat. Leg de gyozas in de pan, gooi hier ongeveer 8 eetlepels water bij en 2 eetlepels olie. Doe een deksel op de pan en zet het op een laag tot middel vuur. Door de verdamping stomen de gyozas nu gaar en zodra het water weg is kan de deksel eraf. Gooi nu nog wat sesamolie in de pan voor wat extra smaak en hou de onderkanten in de gaten. Wanneer ze mooi bruin zijn kan je aan tafel. |
6
Klaar
|
Eten, Serveren en Bewaren |