0 0
Tropische hamburger

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4 Hamburgerbroodjes
0.5krop IJsbergsla
4plakken Cheddar
8plakken Ananas
1st Rode ui
1el Donkere basterdsuiker
Cocktailsaus
Mayonaise
De hamburger
500g Rundergehakt
0.5st Ui
1tl Grove mosterd
1tl Worcestersaus
0.5tl Paprikapoeder
1tl Uienpoeder
0.5tl Zeezout
0.5tl Zwarte peper
1el Paneermeel
1st Eidooiers

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tropische hamburger

Kenmerken:

    Lekke tropische burger

    • 00:30
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • De hamburger

    Samenvatting

    Delen

    Even weer wat anders dan de klassieke hamburger. In dit recept heb ik de hamburger zelf gemaakt. Uiteraard kun je ook een angus burger of iets dergelijks halen in de winkel.

    Als je het lekker vindt, kun je ook zelf je eigen brioche broodje maken. In mijn andere recept van PULLED CHICKEN kun je de ingrediënten en bereidingswijze terugvinden.



    Stappen

    1
    Klaar

    De uien

    Start met het karameliseren van je ui. Snijd de ui in halve ringen en fruit het op middelhoog vuur in een (kleine) koekenpan. Voeg roomboter toe en een klein beetje olie. Zodra de ui zacht is geworden, dan voeg je suiker toe. Laat ze op laag vuur verder karameliseren.

    2
    Klaar

    Hamburger

    Mix de genoemde ingrediënten voor de hamburger. Kneed het goed door elkaar, zodat de smaken overal zitten. Maak nu de hamburgers ter grootte van je hand. Je kunt ongeveer 125g per burger aanhouden. Bak ze bij voorkeur op de BBQ. Een betere smaak dan dit is erg lastig. Uiteraard kun je ze ook bakken in een grillpan of koekenpan. Als de burger bijna klaar is, dan leg je de cheddar erop en laat je deze smelten.

    3
    Klaar

    Het broodje

    Het is erg lekker om nog de broodjes in te smeren met roomboter en even kort krokant grillen.
    Besmeer daarna de onderkant met de mayonaise en leg daar de sla en hamburger op. Daar boven op leg je dan de plakken ananas en ui. Verdeel er nog een beetje cocktailsaus overheen en that's it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Andalusische Gazpacho
    volgende
    Hamburger met blauwe kaas en aubergine
    vorige
    Andalusische Gazpacho
    volgende
    Hamburger met blauwe kaas en aubergine
    Hulp nodig?