Ingrediënten
-
4 Hamburgerbroodjes
-
0.5krop IJsbergsla
-
4plakken Cheddar
-
8plakken Ananas
-
1st Rode ui
-
1el Donkere basterdsuiker
-
Cocktailsaus
-
Mayonaise
-
De hamburger
-
500g Rundergehakt
-
0.5st Ui
-
1tl Grove mosterd
-
1tl Worcestersaus
-
0.5tl Paprikapoeder
-
1tl Uienpoeder
-
0.5tl Zeezout
-
0.5tl Zwarte peper
-
1el Paneermeel
-
1st Eidooiers
Samenvatting
Even weer wat anders dan de klassieke hamburger. In dit recept heb ik de hamburger zelf gemaakt. Uiteraard kun je ook een angus burger of iets dergelijks halen in de winkel.
Als je het lekker vindt, kun je ook zelf je eigen brioche broodje maken. In mijn andere recept van PULLED CHICKEN kun je de ingrediënten en bereidingswijze terugvinden.
Stappen
1
Klaar
|
De uienStart met het karameliseren van je ui. Snijd de ui in halve ringen en fruit het op middelhoog vuur in een (kleine) koekenpan. Voeg roomboter toe en een klein beetje olie. Zodra de ui zacht is geworden, dan voeg je suiker toe. Laat ze op laag vuur verder karameliseren. |
2
Klaar
|
HamburgerMix de genoemde ingrediënten voor de hamburger. Kneed het goed door elkaar, zodat de smaken overal zitten. Maak nu de hamburgers ter grootte van je hand. Je kunt ongeveer 125g per burger aanhouden. Bak ze bij voorkeur op de BBQ. Een betere smaak dan dit is erg lastig. Uiteraard kun je ze ook bakken in een grillpan of koekenpan. Als de burger bijna klaar is, dan leg je de cheddar erop en laat je deze smelten. |
3
Klaar
|
Het broodjeHet is erg lekker om nog de broodjes in te smeren met roomboter en even kort krokant grillen. |