0 0
Vegetarische Griekse bowl met tzatziki

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Aubergine
1st Courgette
200g Bulgur
200g Couscous
250ml Kippenbouillon
250ml Water kokend
200g Feta
200g Halloumi
2st Grieks platbrood
1st Citroen
100g Olijf
200g Cherry tomaten
1st Komkommer
Knoflookolie
400g Tzatziki Homemade
Zeezout
Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarische Griekse bowl met tzatziki

Kenmerken:
  • Vegetarisch
Keuken

Heerlijke frisse Griekse bowl

  • 30Min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Check deze gezonde Griekse vegetarische bowl met tzatziki en gegrilde groenten. Superlekker en ook nog eens gezond! Zelf ben ik altijd gek op de frisse smaken uit de Griekse keuken. Denk aan lekker gekruid gehakt met fijn gesneden rode ui, tzatziki erbij en een mooi gegrilde paprika. Dat is wat ik altijd heerlijk vind. Dit recept is daarentegen vegetarisch, maar de smaken van Griekenland komen hier helemaal in terug.

Naast dat het lekker staat het ook nog eens mooi op tafel voor je gasten. De gegrilde groenten bereid je in een grillpan ingesmeerd met knoflookolie. Voor de tzatziki heb ik al een recept op de website staan die je kunt gebruiken. Uiteraard kun je het ook kant-en-klaar in de supermarkt halen, maar zelf maken is toch lekkerder!

Het recept voor de tzatziki kun je hier terugvinden: Tzatziki met dille. Probeer deze Griekse bowl met tzatziki en gegrilde groenten en laat mij weten hoe het heeft gesmaakt!

Stappen

1
Klaar

Start eerst met het grillen van de aubergine en courgette. Snijd de courgette en aubergine eerst door de helft en daarna in plakken (in de lengte). Besmeer alles met knoflookolie en strooi er peper en zout over.
Pak je grillpan en zet deze op hoog vuur. Als de pan heet is, grill dan de groenten aan beide kanten tot ze een mooie grillstreep hebben. Leg ze daarna aan de kant op een rooster of op een vel bakpapier.

2
Klaar

Bulgur en couscous

Het bereiden van de bulgur en de couscous is vrij eenvoudig. Het hoeft ook niet per se warm, dus je kunt het ook van tevoren alvast maken. Je kunt de aanwijzingen op de verpakking volgen. Waar het op neerkomt is het volgende.

Weeg eerst de couscous af en maak dan de kippenbouillon klaar door het aan de kook te brengen. Doe de couscous is een kom en giet er de kokende kippenbouillon overheen. Leg een bord op de kom tot het vocht is opgenomen. Dit duurt ongeveer 4 minuten.

Weeg dan de bulgur af, doe het in een kom en giet hier de aangegeven hoeveelheid kokend water overheen. Doe ook hier een deksel op en met ongeveer 10 minuten is het klaar.

3
Klaar

Bak nu het Griekse platbrood af in de oven of maak het warm in de pan. Pak daarna weer je grillpan erbij en ga aan de slag met de halloumi. Snijd de halloumi in plakken (niet te dun) en grill deze net zoals je met de groenten hebt gedaan. Als je klaar bent, dan leg je ze eventjes aan de kant.

4
Klaar

Snijd de overige groenten zodat je strak gemakkelijk de bowls kunt maken. Snijd de olijven en tomaten door de helft en de citroen in partjes. Pak de feta erbij en snijd deze in kleine blokjes. Als laatste snijd je de komkommer in dunne plakken.

5
Klaar

Pak nu een paar kommen erbij waar je de bowl mooi in kunt presenteren. Neem de bijgevoegde foto als voorbeeld. Verdeel alles mooi op de rand en zorg dat je in het midden ruimte overhoudt voor de tzatziki. Bovenop de tzatziki leg een paar plakken gegrilde halloumi en kun je nog versieren met een beetje munt of dille. Als je de bowl helemaal naar wens hebt, dan besprenkel je het nog met een beetje knoflookolie, peper en zout.
Serveer het en geniet ervan!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Nachos uit de oven met gehakt
volgende
Guacamole
vorige
Nachos uit de oven met gehakt
volgende
Guacamole
Hulp nodig?