Ingrediënten
-
1st Aubergine
-
1st Courgette
-
200g Bulgur
-
200g Couscous
-
250ml Kippenbouillon
-
250ml Waterkokend
-
200g Feta
-
200g Halloumi
-
2st Grieks platbrood
-
1st Citroen
-
100g Olijf
-
200g Cherry tomaten
-
1st Komkommer
-
Knoflookolie
-
400g TzatzikiHomemade
-
Zeezout
-
Zwarte peper
Samenvatting
Check deze gezonde Griekse vegetarische bowl met tzatziki en gegrilde groenten. Superlekker en ook nog eens gezond! Zelf ben ik altijd gek op de frisse smaken uit de Griekse keuken. Denk aan lekker gekruid gehakt met fijn gesneden rode ui, tzatziki erbij en een mooi gegrilde paprika. Dat is wat ik altijd heerlijk vind. Dit recept is daarentegen vegetarisch, maar de smaken van Griekenland komen hier helemaal in terug.
Naast dat het lekker staat het ook nog eens mooi op tafel voor je gasten. De gegrilde groenten bereid je in een grillpan ingesmeerd met knoflookolie. Voor de tzatziki heb ik al een recept op de website staan die je kunt gebruiken. Uiteraard kun je het ook kant-en-klaar in de supermarkt halen, maar zelf maken is toch lekkerder!
Het recept voor de tzatziki kun je hier terugvinden: Tzatziki met dille. Probeer deze Griekse bowl met tzatziki en gegrilde groenten en laat mij weten hoe het heeft gesmaakt!
Stappen
1
Klaar
|
Start eerst met het grillen van de aubergine en courgette. Snijd de courgette en aubergine eerst door de helft en daarna in plakken (in de lengte). Besmeer alles met knoflookolie en strooi er peper en zout over. |
2
Klaar
|
Bulgur en couscousHet bereiden van de bulgur en de couscous is vrij eenvoudig. Het hoeft ook niet per se warm, dus je kunt het ook van tevoren alvast maken. Je kunt de aanwijzingen op de verpakking volgen. Waar het op neerkomt is het volgende. Weeg eerst de couscous af en maak dan de kippenbouillon klaar door het aan de kook te brengen. Doe de couscous is een kom en giet er de kokende kippenbouillon overheen. Leg een bord op de kom tot het vocht is opgenomen. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Weeg dan de bulgur af, doe het in een kom en giet hier de aangegeven hoeveelheid kokend water overheen. Doe ook hier een deksel op en met ongeveer 10 minuten is het klaar. |
3
Klaar
|
Bak nu het Griekse platbrood af in de oven of maak het warm in de pan. Pak daarna weer je grillpan erbij en ga aan de slag met de halloumi. Snijd de halloumi in plakken (niet te dun) en grill deze net zoals je met de groenten hebt gedaan. Als je klaar bent, dan leg je ze eventjes aan de kant. |
4
Klaar
|
Snijd de overige groenten zodat je strak gemakkelijk de bowls kunt maken. Snijd de olijven en tomaten door de helft en de citroen in partjes. Pak de feta erbij en snijd deze in kleine blokjes. Als laatste snijd je de komkommer in dunne plakken. |
5
Klaar
|
Pak nu een paar kommen erbij waar je de bowl mooi in kunt presenteren. Neem de bijgevoegde foto als voorbeeld. Verdeel alles mooi op de rand en zorg dat je in het midden ruimte overhoudt voor de tzatziki. Bovenop de tzatziki leg een paar plakken gegrilde halloumi en kun je nog versieren met een beetje munt of dille. Als je de bowl helemaal naar wens hebt, dan besprenkel je het nog met een beetje knoflookolie, peper en zout. |