Ingrediënten
-
450g Zelfrijzend bakmeel
-
60g Poedersuiker
-
2tl Bakpoeder
-
125g Roomboter
-
150ml Karnemelk
-
Zout
Samenvatting
Wat ik altijd zo lekker vindt aan scones is dat ze zoet zijn maar niet al te zoet. Ook leuk om er wat jam en slagroom/clotted cream bij te serveren. Zo kan iedereen zelf beslissen hoe zoet die het wilt. Een top hapje voor bij een high tea of borrel.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Klaar
|
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een lap van 1 cm dik. Tip: maak je scones zo groot of klein als je wilt, door een groter of kleiner uitsteek vormpje te gebruiken. |
3
Klaar
|
Bak de scones in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Geniet van je heerlijke zelfgemaakte scones! |