0 0
Scones

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
450g Zelfrijzend bakmeel
60g Poedersuiker
2tl Bakpoeder
125g Roomboter
150ml Karnemelk
Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Scones

Kenmerken:

    heerlijk recept van scones

    • 30min
    • Porties 20
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Wat ik altijd zo lekker vindt aan scones is dat ze zoet zijn maar niet al te zoet. Ook leuk om er wat jam en slagroom/clotted cream bij te serveren. Zo kan iedereen zelf beslissen hoe zoet die het wilt. Een top hapje voor bij een high tea of borrel.

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Snijd de boter in blokjes en zet deze even apart. In een kom, meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, poedersuiker en zout.Voeg de blokjes boter toe aan het bloemmengsel. Wrijf met je vingertoppen de boter door het mengsel totdat er grove deegkorrels ontstaan.
    Giet de karnemelk in het mengsel en kneed kort met je handen tot een samenhangend deeg. Als het deeg nog iets te droog is, voeg dan eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe.

    2
    Klaar

    Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een lap van 1 cm dik.
    Gebruik een uitsteekvormpje of een glas om cirkels uit het deeg te steken. Herhaal het proces met het overgebleven deeg totdat het op is.
    Leg de uitgestoken scones op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje karnemelk met behulp van een bakkwast.

    Tip: maak je scones zo groot of klein als je wilt, door een groter of kleiner uitsteek vormpje te gebruiken.

    3
    Klaar

    Bak de scones in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

    Geniet van je heerlijke zelfgemaakte scones!

    jamilla

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Saoto ala Salli
    volgende
    Focaccia olijf en zongedroogde tomaat
    vorige
    Saoto ala Salli
    volgende
    Focaccia olijf en zongedroogde tomaat
    Hulp nodig?