Ingrediënten
-
1 zak Tortilla chipsongeveer 180-200g
-
Gehaktmix
-
250g Rundergehakt
-
3tl Cajun
-
Sambal
-
1st Knoflook
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Topping
-
1st Jalapeno
-
1st Vleestomaat
-
0.5st Rode ui
-
0.5handje Verse Peterselie
-
Cheddar
-
Jonge kaas (rasp)
Samenvatting
Nacho’s uit de oven zijn perfect om te delen met je vrienden/familie. Perfect voor als je op een mooie zonnige dag lekker een biertje aan het drinken bent en zin hebt om iets te snacken.
De sleutel voor dit recept is een goede mix van het gehakt. Het moet namelijk lekker sappig blijven wanneer het de oven uitkomt. Ik vraag altijd bij onze lokale slager om een mix van rundvlees. De mix is 30% vet en 70% vlees. Bij het uitbakken van het gehakt blijft het mooi sappig en droogt het niet uit. Als je de voorkeur hebt voor halfom, dan kan dat natuurlijk ook.
Op de website kun je meerdere recepten vinden vanuit de Mexicaanse keuken. Ga op speurtocht en zoek een lekker recept uit 🙂
Stappen
1
Klaar
|
Laat de oven alvast voorverwarmen tot 220°C. Pak nu een koekenpan en zet deze op het middelhoog vuur met een klont roomboter. |
2
Klaar
|
Pak nu een ovenschaal en doe daar de tortillachips in. Snijd de tomaat in partjes, verwijder het vruchtvlees en snijd daarna in blokjes. Verdeel dit nu over de tortillachips. Snijd de jalapeño's in ringen en voeg deze er ook aan toe. |
3
Klaar
|
Pak nu het gehakt erbij en verdeel het over de tortillachips. Nu kan je de peterselie grof hakken en er ook aan toevoegen. Als laatste kun je de cheddar en jonge kaas erover verdelen voordat het in de oven gaat. |
4
Klaar
|
Zet het geheel nu in de oven voor ongeveer 6 minuten of tot de kaas mooi gesmolten is. Indien je ingrediënten over hebt gehouden, serveer deze er dan los in kommetjes erbij. Eetsmakelijk! |