Ingrediënten
-
500g Kippendijen
-
Mascarpone
-
100g Blad spinazie
-
3st Knoflook
-
1st Puntpaprika
-
0,5st Prei
-
20g Geraspte kaas
-
Kruidenmix
-
3tl Kurkuma
-
1,5tl Paprikapoeder
-
1,5tl Uienpoeder
-
0,5tl Zeezout
-
0,5tl Zwarte peper
Samenvatting
Een lekker broodje voor de lunch of voor het avondeten. Het is een krokant broodje met heerlijk gemarineerde kip wat romig is gemaakt met mascarpone.
Stappen
1
Klaar
|
Kruid de kippendijen met olie en de kruidenmix. Snijd ook alvast de prei en paprika in halve ringen. Laat alvast de oven voorverwarmen tot 180°C |
2
Klaar
|
Zet 2 pannen op het vuur met een scheut olie erin. 1 pan zet je op middelhoog vuur en voeg daar de paprika en prei aan toe. Als de paprika zacht wordt, voeg dan geleidelijk de spinazie toe om te slinken. Bak het (breek)brood in de oven dat het net niet gaar is. Dus ongeveer 2 min minder dan op de verpakking staat. |
3
Klaar
|
Zet de andere pan op hoog vuur en bak hier de kip rondom in bruin en zet daarna het vuur lager naar middelhoog. Pers de knoflook uit in de pan en bak dit nog even mee. Voeg dan de mascarpone eraan toe. |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Zet het nu in de oven voor een kleine 5 minuten of tot de kaas krokant is. That's it! Geniet van je heerlijke romige broodje kip. |