0 0
Quiche met zuurkool

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Quiche met zuurkool

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Voor de echte zuurkool liefhebber!

  • 50min
  • Porties 6
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Als je gek bent voor zuurkool, dan moet je echt deze quiche met zuurkool proberen. Het is vegetarisch en je kunt er prima je eigen twist aan geven. Je kunt de vegetarische knakworst eventueel ook vervangen door spekjes en/of een gewone rookworst. Wat je maar wilt!

Serveer de quiche eventueel met bijvoorbeeld een lekker soepje. Op de site staan er genoeg, dus scroll away!

Stappen

1
Klaar

Start met het uitlekken van de zuurkool en laat de oven alvast voorverwarmen tot 180°C. Pak gelijk een kommetje en doe hier een beetje water in. Laat hier de rozijnen in wellen en giet ze daarna af.

Als je de bladerdeeg vellen uit de vriezer hebt gekocht, haal ze er dan alvast uit en laat ze ontdooien.

2
Klaar

Pak nu een grote kom en kraak hier de eieren in. Hak dan de vegetarische knakworsten en voeg deze eraan toe. Mix dan ook de kookroom, kerriepoeder, mosterd en geraspte kaas er doorheen. Breng het verder op smaak met peper en zout.

3
Klaar

Pak nu een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Als je geen springvorm hebt, dan kan het ook met een ovenschaal.
Vet dan de randen in met wat boter. Verdeel dan de bladerdeeg het de bodem van de springvorm en zorg voor een rand van ongeveer 3cm. Strooi nu de paneermeel over de bodem. Dit zorg ervoor dat de onderkant niet sompig wordt tijdens het bakken in de oven.

4
Klaar

Pak je kom er weer bij en meng de uitgelekte zuurkool en rozijnen erdoor. Giet het daarna in de springvorm/overschaal en zorg voor een gelijke verdeling. Top het nog af wat met geraspte kaas en het kan de oven in!
Bak de quiche ongeveer 40 minuten in de heteluchtoven op 180°C. Ik had voor de zekerheid de eerste 20 minuten aluminiumfolie over de bovenkant gedaan om er zeker van te zijn dat het niet verbrand. Dit kan ik je wel aanraden!

5
Klaar

Zet de oven op de grillstand voor de laatste 5 minuten zodat de kaas lekker grillt. That's it!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Omelet met courgette, champignons en spinazie
volgende
Omelet met spinazie, sjalot, sambal en pijnboompitten
vorige
Omelet met courgette, champignons en spinazie
volgende
Omelet met spinazie, sjalot, sambal en pijnboompitten
Hulp nodig?