Ingrediënten
-
250g Zuurkool
-
30g Rozijnen
-
5st Eieren
-
Vegetarische knakworstjes
-
200ml Kookroom
-
50g Geraspte kaas
-
1tl Kerrie poeder
-
2tl Grove mosterd
-
7plakken Bladerdeeg
-
2el Paneermeel
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Als je gek bent voor zuurkool, dan moet je echt deze quiche met zuurkool proberen. Het is vegetarisch en je kunt er prima je eigen twist aan geven. Je kunt de vegetarische knakworst eventueel ook vervangen door spekjes en/of een gewone rookworst. Wat je maar wilt!
Serveer de quiche eventueel met bijvoorbeeld een lekker soepje. Op de site staan er genoeg, dus scroll away!
Stappen
1
Klaar
|
Start met het uitlekken van de zuurkool en laat de oven alvast voorverwarmen tot 180°C. Pak gelijk een kommetje en doe hier een beetje water in. Laat hier de rozijnen in wellen en giet ze daarna af. Als je de bladerdeeg vellen uit de vriezer hebt gekocht, haal ze er dan alvast uit en laat ze ontdooien. |
2
Klaar
|
Pak nu een grote kom en kraak hier de eieren in. Hak dan de vegetarische knakworsten en voeg deze eraan toe. Mix dan ook de kookroom, kerriepoeder, mosterd en geraspte kaas er doorheen. Breng het verder op smaak met peper en zout. |
3
Klaar
|
Pak nu een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Als je geen springvorm hebt, dan kan het ook met een ovenschaal. |
4
Klaar
|
Pak je kom er weer bij en meng de uitgelekte zuurkool en rozijnen erdoor. Giet het daarna in de springvorm/overschaal en zorg voor een gelijke verdeling. Top het nog af wat met geraspte kaas en het kan de oven in! |
5
Klaar
|
Zet de oven op de grillstand voor de laatste 5 minuten zodat de kaas lekker grillt. That's it! |