Ingrediënten
-
1kg StoofperenGieser Wildeman
-
80g Kristalsuiker
-
8g Vanillesuiker
-
1st Kaneelstok
-
1st Citroen
-
300ml Rode wijn
-
3st Kruidnagel
Samenvatting
Heerlijk voor bij een winters gerecht. Zelf vind ik het heerlijk om dit bij een stoofpotje te eten. Uiteraard is het ook een graag gezien recept tijden de kerstdagen.
Stappen
1
Klaar
|
Schillen maarSchil de peren, halveer ze en verwijder de pitten. Maak de citroen goed schoon en snij dunnen reepjes van de schil. Mijn voorkeur is om dit met een aardappelschilmesje te doen. Een dunschiller kan. |
2
Klaar
|
Vul de panDoe de peertje in een pan welke ruim voldoende ruimte heeft voor de peertjes. Voeg de wijn, kristalsuiker, vanillesuiker, kaneel, kruidnagel en citroenschillen toe. Breng dit rustig aan de kook en zet het vuur laag. Laat het nu een 50-60 minuten sudderen. Check tussendoor de peertjes dat ze niet 'snotterig' zacht worden. Ze moeten nog een kleine bite overhouden. |