0 0
Spaghetti Carbonara

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
100g Pancetta in blokjes
1st Witte ui
4st Knoflook
1handje Peterselie
1st Eieren
2st Eidooiers
200g Parmazaanse Kaas (rasp)
De pasta
200g Bloem
2st Eieren
snuf Zeezout
scheut Olijfolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spaghetti Carbonara

Kenmerken:

    Heerlijk romige Spaghetti Carbonara! En dat zonder room!

    • 30 min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • De pasta

    Samenvatting

    Delen

    Dit recept kan niet ontbreken op dit veelzijdige platform van CheckMyDish! Een mooi klassiek pastagerecht met heerlijke pancetta. Als je gaat zoeken naar een recept voor spaghetti carbonara, dan zal je erg veel variaties vinden. Dit is er 1 die niet kan ontbreken! Eerst maakte ik het met room, maar dit keer niet. Nu heb ik er meer eigeel doorheen gedaan. Het is hiermee heerlijk romig geworden. De spaghetti heb ik ook zelf gemaakt. Uiteraard kun je dit kant en klaar kopen, maar dat is helemaal aan jezelf!

    Check mijn recept en probeer het uit!

    Stappen

    1
    Klaar

    De pasta maken stap 1

    Pak de bloem, strooi dit op een werkblad en maak een kuiltje in het midden. Kraak hier het ei in met de zout en olie. Pak een vork en schep het bloem van buiten naar binnen totdat de bloem is opgenomen. Kneed het goed door elkaar. Maak er nu een bolletje van en zet het heel eventjes aan de kant. Ga nu verder met de andere voorbereidingen.

    2
    Klaar

    Snijden

    Hak de teentjes knoflook fijn. Snijd de ui in kwart ringen. Kraak in een kommetje alvast 1 ei en 2 eidooiers. Als je de parmezaanse kaas in een blok hebt gekocht, dan kun je dit nu alvast raspen.

    3
    Klaar

    De pasta maken stap 2

    Bak het bolletje deeg er bij en maak hier kleinere stukken van. Strooi een beetje bloem over de rollen van de pastamachine en rol de deeg hier doorheen. Voor dit gerecht heb ik het deeg op standje 7 door de rollers gehaald. Daarna heb ik er tagliatelle van gemaakt. Strooi er nog een beetje bloem overheen en laat het ongeveer 15 minuten drogen op een theedoek of een broodrek als je deze hebt.

    4
    Klaar

    Pak een pan voor de pasta en vul deze met water. Zet deze op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de pasta 'al dente' in ongeveer 6minuten (als je verse pasta hebt) en giet het af. Laat wel een beetje kookvocht in de pan zitten.

    Pak een andere pan en fruit de ui in een scheut olie. Zelf heb ik hier een wokpan voor gebruikt. Dit geeft genoeg ruimte om straks de pasta erbij te doen, ideaal!
    Voeg nu de pancetta en knoflook eraan toe. Bak dit een paar minuten mee en giet nu de pasta met een beetje van het kookvocht erbij. Roer de parmezaanse kaas erdoor tot het is gesmolten.
    Zet het vuur nu onder de pan uit. Wacht eventjes en voeg al roerend het ei en de 2 eidooiers al roerend toe. Blijf goed roeren om te zorgen dat het ei niet gaat stollen.

    Schep op en strooi er de peterselie overheen.
    Buon appetito!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Onderop rijst, de vis en de pittige saus bovenop
    vorige
    “Indische” Kabeljauw met rijst
    volgende
    Lofschotel met brie (koolhydraatarm)
    Onderop rijst, de vis en de pittige saus bovenop
    vorige
    “Indische” Kabeljauw met rijst
    volgende
    Lofschotel met brie (koolhydraatarm)