Ingrediënten
-
100g Pancettain blokjes
-
1st Witte ui
-
2st Knoflook
-
1handje Peterselie
-
1st Eieren
-
2st Eidooiers
-
200g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
De pasta
-
200g Bloem
-
2st Eieren
-
snuf Zeezout
-
scheut Olijfolie
Samenvatting
Dit recept kan niet ontbreken op dit veelzijdige platform van CheckMyDish! Een mooi klassiek pastagerecht met heerlijke pancetta. Als je gaat zoeken naar een recept voor spaghetti carbonara, dan zal je erg veel variaties vinden. Dit is er 1 die niet kan ontbreken! Eerst maakte ik het met room, maar dit keer niet. Nu heb ik er meer eigeel doorheen gedaan. Het is hiermee heerlijk romig geworden. De spaghetti heb ik ook zelf gemaakt. Uiteraard kun je dit kant en klaar kopen, maar dat is helemaal aan jezelf!
Check mijn recept en probeer het uit!
Stappen
1
Klaar
|
De pasta maken stap 1Pak de bloem, strooi dit op een werkblad en maak een kuiltje in het midden. Kraak hier het ei in met de zout en olie. Pak een vork en schep het bloem van buiten naar binnen totdat de bloem is opgenomen. Kneed het goed door elkaar. Maak er nu een bolletje van en zet het heel eventjes aan de kant. Ga nu verder met de andere voorbereidingen. |
2
Klaar
|
SnijdenHak de teentjes knoflook fijn. Snijd de ui in kwart ringen. Kraak in een kommetje alvast 1 ei en 2 eidooiers. Als je de parmezaanse kaas in een blok hebt gekocht, dan kun je dit nu alvast raspen. |
3
Klaar
|
De pasta maken stap 2Bak het bolletje deeg er bij en maak hier kleinere stukken van. Strooi een beetje bloem over de rollen van de pastamachine en rol de deeg hier doorheen. Voor dit gerecht heb ik het deeg op standje 7 door de rollers gehaald. Daarna heb ik er tagliatelle van gemaakt. Strooi er nog een beetje bloem overheen en laat het ongeveer 15 minuten drogen op een theedoek of een broodrek als je deze hebt. |
4
Klaar
|
Pak een pan voor de pasta en vul deze met water. Zet deze op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de pasta 'al dente' in ongeveer 6minuten (als je verse pasta hebt) en giet het af. Laat wel een beetje kookvocht in de pan zitten. Pak een andere pan en fruit de ui in een scheut olie. Zelf heb ik hier een wokpan voor gebruikt. Dit geeft genoeg ruimte om straks de pasta erbij te doen, ideaal! Schep op en strooi er de peterselie overheen. |