0 0
“Indische” Kabeljauw met rijst

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kabeljauw
1kop Rijst
De Saus
2 tenen Knoflook
1 Rode ui
1 theelepel Bruine suiker
0.5 theelepel Trassi
4st Cherry tomaten
1 theelepel Gember
1 theelepel Laos
3 eetlepel Ketjap manis
1/2 eetlepel Sambal
1st Sereh
1 theelepel Citroensap
1 theelepel Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

“Indische” Kabeljauw met rijst

Kenmerken:
  • Vis

Een heerlijk variant op gebakken vis!

  • 30
  • Porties 2
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

  • De Saus

Samenvatting

Delen

Een heerlijk en snel recept.

Stappen

1
Klaar

De saus

Doe olie in de pan en roerbak de rode ui, samen met de knoflook, trassi en sambal.
Daarna de tomaten, gember, laos, bruine suiker, ketjap manis, wat zout en citroensap en roer dit door elkaar.
Leg de geplette serehstengel erbij en laat dit alles zachtjes pruttelen en indikken.
Wordt de saus te dik dan voeg je steeds een heel klein beetje water toe, ... let op de saus mag niet te waterig worden! (plm 20 minuten)

Intussen de vis zouten en peperen en in grove stukken snijden

Zet water op voor de rijst en kook deze zoals op de verpakking staat!

2
Klaar

De vis

Leg op een bord wat meel, zodat je de vis, voordat je gaat bakken, even door het meel haalt. Doe dit NIET eerder want dat wordt het meellaagje op de vis papperig.

Bak de vis in de laatste 7 minuten in de saus.
Schep de rijst op de borden, leg de vis hier bovenop en eindig met de saus. Smakelijk eten!

kaat54

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Broodje pulled chicken met homemade brioche
spaghetti-wit bord
volgende
Spaghetti Carbonara
vorige
Broodje pulled chicken met homemade brioche
spaghetti-wit bord
volgende
Spaghetti Carbonara