0 0
Crispy chicken wrap

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Crispy chicken
2st Kippendijen
1tl Paprikapoeder
1tl Knoflookpoeder
1tl Uienpoeder
1tl Cajun
1tl Zeezout
1tl Zwarte peper
0.5l Zonnebloemolie
2st Eieren
50g Bloem
150g Panko
Toppings
25g Wortel
25g Spitskool
0.5st Rode ui
4st Cherry tomaten
0.25st Komkommer
4plakken Cheddar
2st Tortilla wrap
Honing-mosterd saus
1el Mayonaise
1tl Paprikapoeder
1el Grove Dijon mustard
1el Honing
0.5el Citroensap
0.5tl Zeezout
0.5tl Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Crispy chicken wrap

Kenmerken:

    Heerlijk voor de lunch!

    • 15min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Crispy chicken

    • Toppings

    • Honing-mosterd saus

    Samenvatting

    Delen

    Dit recept heb ik gemaakt van de leftovers van het recept Krokant Kipburger. Als je dit recept speciaal voor de lunch wilt maken, dan moet je eerst je cripy chicken gaan maken. Een ander alternatief is dat je een kant-en-klare kipschnitzel haalt en deze even bakt in de zonnebloemolie. 

    In dit recept is het in ieder geval compleet uitgelegd hoe je ook de kip marineert, paneert en bakt. Voor de rest heb je bij dit recept alleen een grillijzer nodig.

    Wil je het filmpje bekijken hoe je dit recept maakt? Check dan het Youtube kanaal via deze LINK.

     

    Stappen

    1
    Klaar

    Cripsy chicken (1)

    Pak je kippendijen erbij en snijd de vetstukjes eraf. Snijd ook het kleinste 'staartje' van de kippendijen eraf zodat je het grootste stuk overhoud. Het kleinere stuk kun je natuurlijk ook paneren en frituren.

    Mix de uien-, knoflook-, paprikapoeder, cajun, chilivlokken, zwarte peper en zeezout met elkaar. Giet een beetje zonnebloemolie over de kippendijen en wrijf het kruidenmengsel er overheen.
    Leg het grootste stuk van de kippendij tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze plat tot ongeveer 2-3 cm dik.
    Pak nu 1 kommetje en 2 borden. In het kommetje klop je de eieren los. Op 1 bord leg je de bloem en op de andere de panko.

    2
    Klaar

    Cripsy chicken (2)

    Pak nu een diepe pan en giet daar de zonnebloemolie in. Er moet minimaal 1cm aan olie inzitten. Zet het vuur onder de pan aan en laat het olie op temperatuur komen. Als je een thermometer hebt, dan is het bij 180°C heet genoeg. Als je deze niet hebt dan kun je het checken met een spetter water. Als het direct pruttelt, dan weet je dat het heet genoeg is. Laat het olie in ieder geval niet TE heet worden. Dan verbrand de panko laag meteen.

    3
    Klaar

    Cripsy chicken (3)

    Pak nu een stuk kippendij en haal deze door de bloem. Haal het daarna door het ei gevolgd door de panko. Om het dubbel te paneren doe je het nu weer in het ei en opnieuw door de panko. Leg de kip nu gelijk in de pan en bak deze aan beide kanten mooi goudbruin.
    Volg deze stap voor elk stuk kippendij dat je hebt.

    Laat de gebakken kip nu eventjes uitlekken op een stuk keukenpapier.

    4
    Klaar

    De toppings

    Als je de spitskool en wortel als heel hebt gekocht, dan kun je deze nu eerst raspen. Snijd de rode ui in halve ringen. Daarna kun je de tomaten en komkommer in plakjes snijden.

    5
    Klaar

    Honing-mosterd saus

    Heel simpel, maar meng de ingrediënten goed door elkaar en voeg eventueel extra toe naar smaak.

    6
    Klaar

    Pak nu je tortilla wrap en snijd deze voor de helft in. Je gaat dadelijk op 4 (taart)vlakken je ingrediënten verdelen. Linksonder leg je de spitskool met wortel. Linksboven leg je de komkommer en de tomaten. Rechtsboven leg je de cheddar en rode ui. Rechtsonderin smeer je de honing-mosterd saus en daar bovenop je plakjes van de gebakken kip.

    7
    Klaar

    Vouw nu linksonder op linksboven en rechtsonder op rechtsboven. Nu breng je het door elkaar zodat je de oppervlakte heb van een kwart wrap (net zoals op de foto). Leg deze nu in de grill voor ongeveer 4 minuten of totdat de cheddar goed gesmolten is.
    Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Homemade coleslaw
    volgende
    Sloppy meatball burger
    vorige
    Homemade coleslaw
    volgende
    Sloppy meatball burger