Ingrediënten
-
Crispy chicken
-
2st Kippendijen
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1tl Cajun
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
-
0.5l Zonnebloemolie
-
2st Eieren
-
50g Bloem
-
150g Panko
-
Toppings
-
25g Wortel
-
25g Spitskool
-
0.5st Rode ui
-
4st Cherry tomaten
-
0.25st Komkommer
-
4plakken Cheddar
-
2st Tortilla wrap
-
Honing-mosterd saus
-
1el Mayonaise
-
1tl Paprikapoeder
-
1el Grove Dijon mustard
-
1el Honing
-
0.5el Citroensap
-
0.5tl Zeezout
-
0.5tl Zwarte peper
Samenvatting
Dit recept heb ik gemaakt van de leftovers van het recept Krokant Kipburger. Als je dit recept speciaal voor de lunch wilt maken, dan moet je eerst je cripy chicken gaan maken. Een ander alternatief is dat je een kant-en-klare kipschnitzel haalt en deze even bakt in de zonnebloemolie.
In dit recept is het in ieder geval compleet uitgelegd hoe je ook de kip marineert, paneert en bakt. Voor de rest heb je bij dit recept alleen een grillijzer nodig.
Wil je het filmpje bekijken hoe je dit recept maakt? Check hieronder dan de instructie!
Stappen
1
Klaar
|
Cripsy chicken (1)Pak je kippendijen erbij en snijd de vetstukjes eraf. Snijd ook het kleinste 'staartje' van de kippendijen eraf zodat je het grootste stuk overhoud. Het kleinere stuk kun je natuurlijk ook paneren en frituren. Mix de uien-, knoflook-, paprikapoeder, cajun, chilivlokken, zwarte peper en zeezout met elkaar. Giet een beetje zonnebloemolie over de kippendijen en wrijf het kruidenmengsel er overheen. |
2
Klaar
|
Cripsy chicken (2)Pak nu een diepe pan en giet daar de zonnebloemolie in. Er moet minimaal 1cm aan olie inzitten. Zet het vuur onder de pan aan en laat het olie op temperatuur komen. Als je een thermometer hebt, dan is het bij 180°C heet genoeg. Als je deze niet hebt dan kun je het checken met een spetter water. Als het direct pruttelt, dan weet je dat het heet genoeg is. Laat het olie in ieder geval niet TE heet worden. Dan verbrand de panko laag meteen. |
3
Klaar
|
Cripsy chicken (3)Pak nu een stuk kippendij en haal deze door de bloem. Haal het daarna door het ei gevolgd door de panko. Om het dubbel te paneren doe je het nu weer in het ei en opnieuw door de panko. Leg de kip nu gelijk in de pan en bak deze aan beide kanten mooi goudbruin. Laat de gebakken kip nu eventjes uitlekken op een stuk keukenpapier. |
4
Klaar
|
De toppingsAls je de spitskool en wortel als heel hebt gekocht, dan kun je deze nu eerst raspen. Snijd de rode ui in halve ringen. Daarna kun je de tomaten en komkommer in plakjes snijden. |
5
Klaar
|
Honing-mosterd sausHeel simpel, maar meng de ingrediënten goed door elkaar en voeg eventueel extra toe naar smaak. |
6
Klaar
|
Pak nu je tortilla wrap en snijd deze voor de helft in. Je gaat dadelijk op 4 (taart)vlakken je ingrediënten verdelen. Linksonder leg je de spitskool met wortel. Linksboven leg je de komkommer en de tomaten. Rechtsboven leg je de cheddar en rode ui. Rechtsonderin smeer je de honing-mosterd saus en daar bovenop je plakjes van de gebakken kip. |
7
Klaar
|
Vouw nu linksonder op linksboven en rechtsonder op rechtsboven. Nu breng je het door elkaar zodat je de oppervlakte heb van een kwart wrap (net zoals op de foto). Leg deze nu in de grill voor ongeveer 4 minuten of totdat de cheddar goed gesmolten is. |