0 0
Koreaanse krokante kipburger

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
8plakken Ontbijtspek
4st Kippendijen
500ml Karnemelk
0.5l Zonnebloemolie
4st Zachte Bolletjes
4el Coleslaw
1st Little gem
Mix bakmeel
250g Zelfrijzend bakmeel
2tl Selderijzout
2tl Chilipoeder
0.5tl Nootmuskaat
2tl Uienpoeder
2tl Knoflookpoeder
1tl Zeezout
1tl Zwarte peper
Saus 1
1el Gochujang
2el Ketchup
1el Honing
2st Knoflook Geperst
1el Donkere basterdsuiker
2el Sojasaus
1el Rijstazijn
Saus 2
1el Mayonaise
0.5el Bieslook
1el Gochujang van saus 1

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Koreaanse krokante kipburger

Kenmerken:
    Keuken

      Vrij eenvoudig en megalekker!

      • 30min
      • Porties 4
      • Gemiddeld

      Ingrediënten

      • Mix bakmeel

      • Saus 1

      • Saus 2

      Samenvatting

      Delen

      Ik maak regelmatig burgers en ik wilde weer eens wat nieuws proberen. Zo heb ik deze heerlijke kipburger gemaakt met een sausje van Gochujang. Dat is een koreaanse pasta van onder andere chilipepers en gefermenteerde sojabonen. Een bijzondere, maar lekkere combinatie.

      De kip is gemarineerd in de karnemelk en blijft daardoor lekker mals. Zorg er in ieder geval voor dat je het minimaal 2 uur laat marineren in de karnemelk.

      Voor de frisheid heb ik er een coleslaw bijgemaakt. Als je de coleslaw zelf wilt maken, check dan DIT recept!

      Stappen

      1
      Klaar

      Pak een kom en doe hier de kippendijen in en doe de karnemelk erbij. Dek dit af en laat het minimaal 2u marineren in de koelkast. Bak nu ook alvast het ontbijtspek uit in een scheutje olie.

      Als je zelf de coleslaw wilt maken, dan kun je dat het beste nu ook doen. Check de website voor het recept.

      2
      Klaar

      Voeg alle ingrediënten van het bakmeel samen in een kom en zet het even aan de kant. Meng nu de ingrediënten voor saus 1 in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Laat het kort pruttelen zodat het nog een beetje indikt. Laat het dan afkoelen

      3
      Klaar

      Mix voor saus 2 de mayonaise, gehakte bieslook en 1 el van saus 1. Mix dit en zet dit eventjes aan de kant. Grill nu ook alvast de broodjes in een droge koekenpan en zet ze daarna aan de kant. Haal de kip ook alvast uit de koeling.

      4
      Klaar

      Pak nu een diepere pan waar je de 0.5l zonnebloemolie ik kwijt kant. Breng dit tot een temperatuur van 180°C. Als je geen thermometer hebt, dan kun je het ook checken door een heel klein druppeltje water in te doen. Als het spettert, dan is het heet genoeg.
      Als de olie op temperatuur is, dan haal je de kip uit de karnemelk en haal je deze door de mix van bakmeel. Bak ze daarna één voor één rondom bruin.

      5
      Klaar

      Pak nu de onderkant van het broodje en leg daar een blaadje van de littlegem op. Doe er dan 1el coleslaw op. Leg de kip erop gevolgd door een 1el van saus 1 en 1 van saus 2. Leg 2 plakjes van de uitgebakken ontbijtspek op en dan kun je de bovenkant van het broodje erop doen. Eetsmakelijk!

      Robin Corte

      Oprichter CheckMyDish

      Recept Reviews

      Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
      vorige
      Quinoa salade met warm gerookte zalm en pesto dressing
      volgende
      Sous-vide gegaarde lamsrack met rozemarijn en tijm
      vorige
      Quinoa salade met warm gerookte zalm en pesto dressing
      volgende
      Sous-vide gegaarde lamsrack met rozemarijn en tijm
      Hulp nodig?