Ingrediënten
-
8plakken Ontbijtspek
-
4st Kippendijen
-
500ml Karnemelk
-
0.5l Zonnebloemolie
-
4st Zachte Bolletjes
-
4el Coleslaw
-
1st Little gem
-
Mix bakmeel
-
250g Zelfrijzend bakmeel
-
2tl Selderijzout
-
2tl Chilipoeder
-
0.5tl Nootmuskaat
-
2tl Uienpoeder
-
2tl Knoflookpoeder
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
-
Saus 1
-
1el Gochujang
-
2el Ketchup
-
1el Honing
-
2st KnoflookGeperst
-
1el Donkere basterdsuiker
-
2el Sojasaus
-
1el Rijstazijn
-
Saus 2
-
1el Mayonaise
-
0.5el Bieslook
-
1el Gochujangvan saus 1
Samenvatting
Ik maak regelmatig burgers en ik wilde weer eens wat nieuws proberen. Zo heb ik deze heerlijke kipburger gemaakt met een sausje van Gochujang. Dat is een koreaanse pasta van onder andere chilipepers en gefermenteerde sojabonen. Een bijzondere, maar lekkere combinatie.
De kip is gemarineerd in de karnemelk en blijft daardoor lekker mals. Zorg er in ieder geval voor dat je het minimaal 2 uur laat marineren in de karnemelk.
Voor de frisheid heb ik er een coleslaw bijgemaakt. Als je de coleslaw zelf wilt maken, check dan DIT recept!
Stappen
1
Klaar
|
Pak een kom en doe hier de kippendijen in en doe de karnemelk erbij. Dek dit af en laat het minimaal 2u marineren in de koelkast. Bak nu ook alvast het ontbijtspek uit in een scheutje olie. Als je zelf de coleslaw wilt maken, dan kun je dat het beste nu ook doen. Check de website voor het recept. |
2
Klaar
|
Voeg alle ingrediënten van het bakmeel samen in een kom en zet het even aan de kant. Meng nu de ingrediënten voor saus 1 in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Laat het kort pruttelen zodat het nog een beetje indikt. Laat het dan afkoelen |
3
Klaar
|
Mix voor saus 2 de mayonaise, gehakte bieslook en 1 el van saus 1. Mix dit en zet dit eventjes aan de kant. Grill nu ook alvast de broodjes in een droge koekenpan en zet ze daarna aan de kant. Haal de kip ook alvast uit de koeling. |
4
Klaar
|
Pak nu een diepere pan waar je de 0.5l zonnebloemolie ik kwijt kant. Breng dit tot een temperatuur van 180°C. Als je geen thermometer hebt, dan kun je het ook checken door een heel klein druppeltje water in te doen. Als het spettert, dan is het heet genoeg. |
5
Klaar
|
Pak nu de onderkant van het broodje en leg daar een blaadje van de littlegem op. Doe er dan 1el coleslaw op. Leg de kip erop gevolgd door een 1el van saus 1 en 1 van saus 2. Leg 2 plakjes van de uitgebakken ontbijtspek op en dan kun je de bovenkant van het broodje erop doen. Eetsmakelijk! |