Ingrediënten
-
1 Kippenvleugels
-
1 Udon noodles
-
1 Knoflook Bol1 hele bol
-
1 Gember
-
2 Witte ui
-
1 Lenteui
-
1 Kastanjechampignonsnog beter = shiitake
-
1 ChilipeperWeglaten kan ook
-
2 Wortel
-
1 Taugé
-
2 Eieren
Samenvatting
Dit gerecht in het simpel:
- We gaan de kippenvleugels samen met de wortel en een ui aanbraden in de oven voor extra smaak.
- Daarna gaan we dit samenvoegen met de rest van de groentes in een grote pan en een soep van maken
- Als laatst koken we de noodles en voegen we dit samen tot het eindgerecht.
Stappen
1
Klaar
|
Gooi alle kippenvleugels in een braadpan samen met 1 ui in stukken gehakt (grof) en de wortels, ook grof gehakt. Gooi hier wat olie, peper en zout bij en zet het in de oven op 200 graden. Hou de pan in de gaten, zodra de vleugels een mooie kleur hebben ben je klaar om door te gaan. Haal de pan uit de oven en blus deze af met wat water (let op dat er niet teveel kokende olie in de pan zit ivm explosies). Schraap de aangekoekte resten goed uit en giet alles in een grote soeppan. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
Voeg alle ingredienten (op de noodles en tauge na) toe aan de soeppan met de inhoud van de braadpan. Vul deze pan aan met water totdat alles goed onder wat staat en er ook genoeg ruimte is voor verdamping. Zet nu ook een pannetje kokend water op voor de eieren. Deze kun je medium-gaar tot gaar koken en daarna in koud water zetten om de garing te stoppen. Zet deze apart. |
4
Klaar
|
Wanneer de soep een tijd heeft opgestaan is het tijd om hem alvast te gaan proefen! Waarschijnlijk zal er nog flink wat zout moeten worden toegevoegd om alle smaken er goed uit te laten komen. Wanneer hij goed op smaak is kun je de noodles op gaan zetten. Snij en zet alvast een klein beetje garnering klaar zoals lenteui, chilipeper en tauge klaar. Ook kun je de eieren pellen en deze halveren. |
5
Klaar
|