0 0
Focaccia olijf en zongedroogde tomaat

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Het deeg
500g Tarwebloem
10g Zout
10g Witte basterdsuiker
10g Gist
330ml Kraanwater
30ml Olijfolie
Toppings
Zongedroogde tomaatjes
Olijf
40g Parmazaanse Kaas (rasp)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Focaccia olijf en zongedroogde tomaat

Kenmerken:

    Heerlijke Italiaanse snack

    • 90min
    • Porties 1
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Het deeg

    • Toppings

    Samenvatting

    Delen

    Heb je al eens een recept geprobeerd van focaccia? Dit heerlijke Italiaanse brood is perfect voor bij de borrel, als lunch of gewoon als snack tussendoor. En met dit recept, met de heerlijke combinatie van groene olijven en zongedroogde tomaten, wil je het zeker proberen!

    Het maken van focaccia is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen een paar simpele ingrediënten nodig zoals bloem, zout, suiker, gist, lauw water, olijfolie en natuurlijk de groene olijven en zongedroogde tomaten. En dan begint het echte werk: het kneden van het deeg, het verdelen van de ingrediënten en het bakken van de focaccia in de oven.

    En het beste van alles? Je kunt deze focaccia helemaal naar jouw smaak aanpassen. Houd je van meer kruiden? Voeg dan gewoon wat extra rozemarijn toe. Wil je wat extra pit? Voeg dan wat jalapeñopepers toe aan de mix. De mogelijkheden zijn eindeloos!

    Dus waar wacht je nog op? Haal de ingrediënten in huis en begin vandaag nog met het maken van deze heerlijke focaccia met groene olijven en zongedroogde tomaten.

     

    Stappen

    1
    Klaar

    Meng in een grote kom de bloem, zout, suiker en gist.
    Voeg geleidelijk het lauwe water en de olijfolie toe en blijf mengen tot een gladde massa ontstaat.

    2
    Klaar

    Kneed daarna het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt ongeveer 10 minuten. Vouw het deeg nu van elke kant 1 keer naar binnen.

    3
    Klaar

    Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld, dit duurt ongeveer 1 uur.

    4
    Klaar

    Vet de ovenschaal met olie in en verdeel het deeg hierin. Verdeel de groene olijven en zongedroogde tomaten over het deeg en druk ze er zachtjes in met je vingers. Bestrooi het daarna met nog een beetje olijfolie en de Parmezaanse kaas.
    Laat de focaccia nog een keer ongeveer 20-30 minuten rijzen.

    5
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 220 °C en bak dan de focaccia in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

    6
    Klaar

    Laat de focaccia afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt.
    Serveer deze smakelijke focaccia als bijgerecht of als lunchgerecht met extra olijfolie en een snufje zeezout.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Scones
    volgende
    Quinoa salade met warm gerookte zalm en pesto dressing
    vorige
    Scones
    volgende
    Quinoa salade met warm gerookte zalm en pesto dressing
    Hulp nodig?