Ingrediënten
-
Het deeg
-
500g Tarwebloem
-
10g Zout
-
10g Witte basterdsuiker
-
10g Gist
-
330ml Kraanwater
-
30ml Olijfolie
-
Toppings
-
Zongedroogde tomaatjes
-
Olijf
-
40g Parmazaanse Kaas (rasp)
Samenvatting
Heb je al eens een recept geprobeerd van focaccia? Dit heerlijke Italiaanse brood is perfect voor bij de borrel, als lunch of gewoon als snack tussendoor. En met dit recept, met de heerlijke combinatie van groene olijven en zongedroogde tomaten, wil je het zeker proberen!
Het maken van focaccia is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen een paar simpele ingrediënten nodig zoals bloem, zout, suiker, gist, lauw water, olijfolie en natuurlijk de groene olijven en zongedroogde tomaten. En dan begint het echte werk: het kneden van het deeg, het verdelen van de ingrediënten en het bakken van de focaccia in de oven.
En het beste van alles? Je kunt deze focaccia helemaal naar jouw smaak aanpassen. Houd je van meer kruiden? Voeg dan gewoon wat extra rozemarijn toe. Wil je wat extra pit? Voeg dan wat jalapeñopepers toe aan de mix. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Dus waar wacht je nog op? Haal de ingrediënten in huis en begin vandaag nog met het maken van deze heerlijke focaccia met groene olijven en zongedroogde tomaten.
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
Kneed daarna het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt ongeveer 10 minuten. Vouw het deeg nu van elke kant 1 keer naar binnen. |
3
Klaar
|
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld, dit duurt ongeveer 1 uur. |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak dan de focaccia in 20-25 minuten goudbruin en gaar. |
6
Klaar
|
Laat de focaccia afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt. |