0 0
Croutons gemaakt van Turks brood

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

3el Olijfolie
2st Knoflook Fijngehakt
2tl Tijm
2tl Rozemarijn
2tl Oregano
2tl Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Croutons gemaakt van Turks brood

Kenmerken:

    Lekker knapperige zelfgemaakte croutons

    • 20min
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Croutons zijn eenvoudig te maken en erg lekker voor bijvoorbeeld bij een salade of een soep. Dit recept is op basis van 1 Turks brood. Uiteraard kun je dit ook met een deel van het brood doen. Afhankelijk hoeveel je wilt maken.

    Je kunt de croutons in een luchtdichte container bewaren op een koele, droge plaats, zodat ze langer vers blijven.

    Enkele suggesties om het bij serveren:

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

    2
    Klaar

    Snijd het Turks brood in kleine blokjes of stukjes van ongeveer 1-2 centimeter groot. Je kunt de korstjes verwijderen als je dat wilt, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor extra knapperigheid.
    Plaats de broodstukjes in een grote kom.

    3
    Klaar

    Voeg de olijfolie toe aan de kom met broodstukjes. Als je van knoflook houdt, voeg dan ook de fijngehakte knoflook toe. Meng alles goed door elkaar, zodat alle broodstukjes gelijkmatig bedekt zijn met olie. Voeg zout, peper en de gedroogde kruiden eraan toe.

    4
    Klaar

    Leg de met olie bedekte broodstukjes gelijkmatig uit op een bakplaat of ovenschaal.

    5
    Klaar

    Bak de croutons in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Houd ze goed in de gaten en roer ze af en toe om om gelijkmatig te bakken.

    6
    Klaar

    Haal de croutons uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze gebruikt. Ze worden nog knapperiger na het afkoelen.

    7
    Klaar

    Je zelfgemaakte Turkse broodcroutons zijn nu klaar om te worden toegevoegd aan salades, soepen of andere gerechten naar keuze. Geniet ervan!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    IJskoffie
    volgende
    Zoete Aardappel- & Pompoensoep met verse salie
    vorige
    IJskoffie
    volgende
    Zoete Aardappel- & Pompoensoep met verse salie
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here