Ingrediënten
-
250gr Gerookte zalm
-
2 Rode bieten
-
2 Gele bieten
-
2 Chioggia bieten
-
1 Rode ui
-
1 Sinaasappel
-
200ml Witte wijnazijn
-
80gr Kristalsuiker
-
1 bakje MicrogroentenKiemgroenten
-
Saus
-
1 Crème fraîche
-
1 Mierikswortel
-
1 Citroen
-
1 el Dille
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Snijwerk & inleggenOm het gerecht zo licht mogelijk te maken moeten de elementen (ui, bieten, sinaasappel en zalm) zo dun mogelijk gesneden worden. Vooral bij de bieten is het belangrijk omdat deze anders te hard zullen zijn. Gebruik een mandoline voor het beste effect, de sinaasappel kan je beter snijden. Leg elke bietsoort, de sinaasappel en de ui in een apart bakje zodat de kleuren niet overlopen in elkaar. Meng nu de azijn met ong 50% water en het suiker. De suiker lost het beste op wanneer je het mengsel even opwarmt op het fornuis. Giet dit niet kokend over de bieten en ui, maar wacht even totdat het afgekoeld is. Laat dit minimaal 15min marineren. |
2
Klaar
|
De sausMeng de creme fraiche met een eetlepel mierikswortel, het sap van een citroen, peper, zout en de dille. Proef tussendoor of je nog iets wilt toevoegen. De mierikswortel moet niet overheersen. Zet dit apart in de koeling. |
3
Klaar
|
Opmaken en serverenLeg eerst de zalmplakjes op een bord en verdeel hier de bieten, sinaasappel en ui gelijkmatig overheen. Probeer alles zichtbaar te houden. Maak dit af met wat toefjes van de saus en als laatste de microgroenten voor een groene touch. Eet smakelijk! |