0 0
Gerookte zalm carpaccio

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
250gr Gerookte zalm
2 Rode bieten
2 Gele bieten
2 Chioggia bieten
1 Rode ui
1 Sinaasappel
200ml Witte wijnazijn
80gr Kristalsuiker
1 bakje Microgroenten Kiemgroenten
Saus
1 Crème fraîche
1 Mierikswortel
1 Citroen
1 el Dille

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gerookte zalm carpaccio

Kenmerken:
  • Vis

Heerlijk voorafje, fris en kleurrijk!

  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Saus

Samenvatting

Delen

Stappen

1
Klaar

Snijwerk & inleggen

Om het gerecht zo licht mogelijk te maken moeten de elementen (ui, bieten, sinaasappel en zalm) zo dun mogelijk gesneden worden. Vooral bij de bieten is het belangrijk omdat deze anders te hard zullen zijn. Gebruik een mandoline voor het beste effect, de sinaasappel kan je beter snijden. Leg elke bietsoort, de sinaasappel en de ui in een apart bakje zodat de kleuren niet overlopen in elkaar.

Meng nu de azijn met ong 50% water en het suiker. De suiker lost het beste op wanneer je het mengsel even opwarmt op het fornuis. Giet dit niet kokend over de bieten en ui, maar wacht even totdat het afgekoeld is. Laat dit minimaal 15min marineren.

2
Klaar

De saus

Meng de creme fraiche met een eetlepel mierikswortel, het sap van een citroen, peper, zout en de dille. Proef tussendoor of je nog iets wilt toevoegen. De mierikswortel moet niet overheersen.

Zet dit apart in de koeling.

3
Klaar

Opmaken en serveren

Leg eerst de zalmplakjes op een bord en verdeel hier de bieten, sinaasappel en ui gelijkmatig overheen. Probeer alles zichtbaar te houden. Maak dit af met wat toefjes van de saus en als laatste de microgroenten voor een groene touch.

Eet smakelijk!

Arnout

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Sloppy meatball burger
volgende
Crispy chicken burger met honing-mosterd saus
vorige
Sloppy meatball burger
volgende
Crispy chicken burger met honing-mosterd saus