Ingrediënten
-
2st Rode ui
-
1st Puntpaprika
-
2teentjes Knoflook
-
1st Fles pompoen
-
2st Zoete aardappel
-
1st Appelelstar
-
2takjes Verse Rozemarijn
-
4takjes Verse Tijm
-
1tl Paprikapoeder
-
1L Groentebouillon
-
1tl Sambal
-
Zeezout
-
Zwarte peper
-
Crème fraîche
Samenvatting
Deze pompoensoep is gemakkelijk te maken en erg lekker. Check het filmpje voor de instructies en laat ons weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de rode ui grof in kwart ringen. Snijd de paprika door de helft, verwijder de zaadlijst en snijd daarna grof in halve ringen. De knoflook kun je ook grof snijden. Pak dan je pompoen erbij, schil deze en daarna kun je deze in grove stukken snijden. De zoete aardappel schil je eerst en snijd je ook in grove stukken. Bij de appel verwijder je de kern en snijd je ook in grove stukken. |
2
Klaar
|
Nu kun je beginnen door een braadpan op middelhoog vuur te zetten. Doe hier een scheut olie in en start met het fruiten van je ui. Als dit een beetje zacht is geworden, dan voeg je de paprika eraan toe en de knoflook. Roer het regelmatig zodat het niet aanbakt. |
3
Klaar
|
Voeg dan de zoete aardappel en pompoen toe. Bak dit ook een paar minuten mee. |
4
Klaar
|
Rips de tijm en rozemarijn van de takjes en voeg dit toe aan de pan. Samen met de paprikapoeder. Giet dan het water er overheen en verkruimel het bouillonblokje. Je kunt dit natuurlijk ook voorbereiden en gewoon de groentebouillon toevoegen. Doe de deksel erop en kook tot de pompoen en aardappel zacht zijn geworden. |
5
Klaar
|
Nu kun je de mixer erbij pakken en de soep pureren. Voeg daarna de sambal, peper en zout toe. Voeg bij het opdienen nog een beetje crème fraiche toe en eetsmakelijk! |