Ingrediënten
-
250g Tarwebloem
-
200g Kristalsuiker
-
125g RoomboterOp kamertemperatuur
-
3st BanaanZo rijp mogelijk
-
2st Eieren
-
50ml Volle melk
-
30g Pure chocolade
-
30g Pecannoten
-
8g Vanillesuiker
-
1tl Vanille aroma
-
1tl bakingsoda
-
Zout
Samenvatting
Toen ik voor het eerste deze bananencake of bananenbrood maakte had ik niet zulke hoge verwachtingen. Maar wat was die verrassend lekker, iedereen heeft wel 2 stukken op. Je proeft goed de banaan en daardoor is die precies zoet genoeg. Ook de pure chocolade en pecannoten zijn een goede toevoeging aan het recept.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 160 graden. Dan beginnen we met het mixen van de zachte boter en de (vanille) suiker in een grote kom, gebruik hiervoor een mixer of een keukenmachine. |
2
Klaar
|
Wanneer goed gemixt voeg 1 voor 1 de eieren toe tot ze goed zijn opgenomen. Roer dan de melk en het vanille aroma er doorheen. Zeef dan de bloem en bakingsoda door de mix heen. Goed door roeren is voldoende |
3
Klaar
|
Prak in een andere kom de bananen fijn, als je een beetje stukjes houd is dat prima. Dat geldt ook voor de chocolade en noten. Hak deze niet te fijn anders ga je ze niet meer terug vinden in de cake. Dit kan nu allemaal bij het beslag, nog 1x goed door roeren en de mix is klaar. |
4
Klaar
|
Bekleed een cakeblik met boter en/of bakpapier. Giet hier het beslag in en zet voor +/- 60 minuten in de oven op 160 graden. Als de cake te bruin wordt kan je hem beschermen met wat aluminium folie. |