Ingrediënten
-
200gr Biefstuk
-
1 Rode ui
-
1 Courgette
-
120gr Rijstnoodels
-
100gr Eikenblad
-
5gr Sesamzaad
-
5ml Sesamolie
-
Saus
-
15ml Ketjap manis
-
15ml Sojasaus
-
10ml Zonnebloemolie
-
1 Limoen
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Noodles koken & Groentes grillenLaat de noodles 5 min wellen en spoel ze daarna af met koud water. Giet een beetje sesamolie over de noodles en hussel ze zodat ze niet gaan plakken. Grill nu de courgette in dungesneden plakken, haal ze van het vuur zodra ze net gaar zijn en een mooie kleur hebben. Snij de rode ui in schijven en grill deze ook kort op heet vuur. Leg beide ingrediënten apart. |
2
Klaar
|
Biefstuk grillenZorg dat de biefstuk al minimaal 1 uur uit de koelkast is zodat deze op kamertemperatuur is. Grill deze vervolgens op heet vuur mooi af en leg ze apart om te rusten. Ideaal is wanneer het vlees nog rood is binnenin voor het meest malse hapje. |
3
Klaar
|
Saus mengenMeng de ingredienten voor de saus en gebruik 1/3 om door de eikenbladsla te mengen, 1/3 om door de gegrillde groenten te mengen, en 1/3 om door de noodles te mengen. |
4
Klaar
|
Opmaak en etenMaak een bedje van eikenbladsla, leg hierop de noodles, vervolgens de gegrillde groenten en het vlees kun je in dunne stripjes snijden en hier ook op leggen. Maak af met wat sesamzaad en wat druppels limoensap, eet smakelijk! |