0 0
Visburger met ravigottesaus

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
50g Paneermeel
30g Bloem
1st Eieren
1st Little gem
1st Vleestomaat
1st Rode ui
1st Avocado
Visburger
200g Zalm
200g Kabeljauw
0.5tl Paprikapoeder
0.5tl Knoflookpoeder
1el Dille
15g Paneermeel
0.5st Citroen
1st Eieren
Zwarte peper
Zeezout
Ravigottesaus
1el Kappertjes
2st Augurk Zoetzuur
1el Dille vers
2tl Dragon
3el Mayonaise
4el Griekse yoghurt
2tl Grove mosterd
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Visburger met ravigottesaus

Kenmerken:
  • Vis

Frisse visburger van zalm en kabeljauw

  • 30min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Visburger

  • Ravigottesaus

Samenvatting

Delen

Check deze frisse visburger van zalm en kabeljauw met ravigottesaus. De eerste visburger op de website! Het is vaker wel lastig om een visburger goed op smaak te krijgen. Maar als je dit recept aanhoudt, dan komt het helemaal goed. De truc in dit recept is het mengsel voor de burger niet te plakkerig te maken. Dit voorkom je door het niet te fijn te pureren. Er mogen best nog een paar grove stukken zalm of kabeljauw in zitten.

Bij deze visburger heb ik een ravigottesaus. Deze is heerlijk fris en heeft een beetje een smaak van anijs erin door de dragon. Als je dit niet zo lekker vindt, dan kun je uiteraard ook voor je eigen favoriet gaan.

Benodigdheden voor dit recept:
– Diepe pan, zoals DEZE
– Bakpapier
– Blender/keukenmachineStappen

1
Klaar

Visburger

Snijd de zalm en kabeljauw grof en doe dit in de keukenmachine. Voeg dan de overige ingrediënten eraan toe en hak het grof. Ik heb 4x kort gedrukt op de 'snelstand'/'pulse-stand'. Dan hou je nog een 'bite' in je visburger. Anders wordt het te papperig.

2
Klaar

Pak een vel keukenpapier en leg dit op een vlakke ondergrond. Maak je handen vochtig met water en maak dan 4 gelijke burgers van je visburger mix en leg ze op het papier. Als je handen een beetje vochtig zijn, dan blijft het mengsel minder plakken aan je handen.

3
Klaar

Snijd nu de hamburgerbroodjes open en besmeer de binnenkant met boter. Rooster nu beide helften in een broodrooster of in een droge koekenpan.

4
Klaar

Ravigottesaus

Hak de kappertjes, augurk en dille fijn. Voeg dit samen met de andere ingrediënten in een bakje. Mix het goed door elkaar en breng het verder op smaak met peper en zout. Zet deze nu aan de kant voor straks.

5
Klaar

Snijd de tomaat in ringen en de ui in halve ringen. Pak dan de avocado erbij, snijd door de helft en verwijder de pit. Snijd deze in zodat je er plakken uit kan halen. Zet ook dit aan de kant om straks je broodje mee te beleggen.

6
Klaar

Zet een diepe pan op het vuur met een laag olie van ongeveer 1cm. Pak nu 2 borden en 1 kommetje. Op 1 bord doe je de bloem en op het andere bord het paneermeel. In het kommetje kraak je het ei en klop je deze los.

Pak een visburger en haal deze door de bloem. Haal de burger dan door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat alles goed bedekt is met het meel. Leg de burger dan voorzichtig in de olie en bak de burger op middelhoog vuur aan beide kanten bruin. Als de olie te heet is verbrand het paneermeel. Dus let daar goed op! Volg deze stappen voor elke burger die je hebt. Haal ze daarna uit de pan en leg ze op een rekje of op een vel keukenpapier.

7
Klaar

Broodje beleggen

Om het broodje te beleggen pak je eerst de onderkant van het broodje. Leg hier nu 2 blaadjes van de little gem op en een plak tomaat. Leg dan de visburger erop. Leg de plakjes avocado erop en verdeel er rijkelijk de ravigottesaus er overheen. Verdeel er dan een aantal halve ringen van ui erover en dan kan de andere kant van het broodje erop! That's it!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Oosterse biefstuk salade
boontjes gewikkeld in spek
volgende
Sperziebonen gewikkeld in spek
vorige
Oosterse biefstuk salade
boontjes gewikkeld in spek
volgende
Sperziebonen gewikkeld in spek
Hulp nodig?