0 0
Pulled Pork van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2kg Procureur
15el BBQ rub Soort is naar smaak
2el Donkere basterdsuiker
350ml Appelsap
150ml Appelaziin
10el BBQ Saus Soort is naar smaak
500g Coleslaw
1zak Zachte Bolletjes Wit
1pot Augurk

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pulled Pork van de BBQ

Kenmerken:

  Topgerecht om op een zonnige zaterdag te maken

  • 12uur
  • Porties 10
  • Moeilijk

  Ingrediënten

  Samenvatting

  Delen

  Dit is de 3e keer dat ik probeer om een goede pulled pork te maken van de BBQ. Nu is het gelukt en kan het recept gedeeld worden! Het heeft bij mij ongeveer 11 uur geduurd voordat het klaar was. Het kost dus even wat tijd, maar als je de avond van tevoren de voorbereidingen treft, dan valt het reuze mee.

  Zorg dat je sowieso een digitale thermometer in huis hebt, dit is onmisbaar bij dit gerecht. De benodigdheden voor dit recept:

  • Een BBQ
  • Rookhoutjes
  • Briketten
  • Aluminium bakjes
  • Digitale thermometer
  • Plantenspuit
  • Glaze Kwast
  • (optioneel) marinade injector  Stappen

  1
  Klaar

  De avond van te voren

  Ik kan je erg aanraden om een avond vooraf alle voorbereidingen te doen. Je kruid je vlees vooraf en prepareert de BBQ ook alvast, zodat dit je de volgende dag veel tijd bespaart.

  Kruid de procureur rondom met je BBQ rub. Zelf heb ik een BBQ rub van de Deen gebruikt. Hier heb ik zelf dan nog de basterdsuiker aan toegevoegd. Druk de kruiden goed aan in het vlees en wikkel het vlees dan strak in wat vershoudfolie. Deze kan nu de koelkast in voor de volgende dag.

  Meng nu ook de appelazijn en appelsap en giet dit in de plantenspuit. Deze kun je ook in de koelkast zetten. Deze gebruik je de volgende dag bij het bereiden.

  Optioneel:
  Als je een marinade injector hebt liggen, dan kun je er ook voor kiezen om een gedeelte van het appelsap en appelazijn erin te spuiten.

  2
  Klaar

  De BBQ voorbereiden

  Zet je BBQ volgens de Minion Snake methode op. Zoals je op de foto kunt zien bedek je eerst de helft van het onderste rooster met aluminium folie. Dit zorgt ervoor dat de luchtstroom alleen via de kolen gaat. Daar boven op leg je een leeg aluminium bakje. Deze vangt de vloeistoffen op welke uit de procureur lekken.

  De kolen verdeel je over de andere helft. Je steekt bij de start 1 kant aan zoals je kunt zien op de foto. Dit is een hoopje van ongeveer 10-15 kolen. Het meest makkelijke is dit natuurlijk aan te steken met de starter.
  Daarna verdeel je de andere kolen als een soort slang (snake) over de rest van het rooster. Leg het 2e rooster er weer bovenop. Zorg dat je nog een aluminium bakje op dit rooster legt, boven de kolen, gevuld met water. Dit houdt de lucht in je BBQ vochtig. Deze zul je tussendoor uiteraard moeten bijvullen.

  3
  Klaar

  Dag van braden!

  Haal de procureur ruim vooraf uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  Steek de BBQ aan zoals in de vorige stap is beschreven. Installeer ook 1 van de meter op het bovenste rooster van de BBQ om de omgevingstemperatuur te meten. Als deze temperatuur tussen de 105-120°C is, dan kun je beginnen!

  Leg de procureur op het bovenste rooster boven het lege aluminiumbakje. Ik heb er ook nog een stukje aluminiumfolie naast gelegd tegen de directe hitte van de kolen. Steek nu de 2e meter in het stuk vlees om de kerntemperatuur te meten. Zorg dus dat je deze er ver genoeg insteekt. Leg ook voldoende rookhout op de kolen. Niet te veel in 1 keer. Doe nu de deksel erop en bekijk het komende uur of je de temperatuur stabiel kun houden tussen de 105-120°C. Probeer dus met de ventilatieschuiven aan de boven en onderkant te spelen.

  4
  Klaar

  Slow roast

  De procureur moet uiteindelijk een temperatuur hebben van 92°C. Iedere 45 minuten spuit je het mengel van appelsap en appelazijn over de buitenkant van het vlees. Dit herhaal je zeker de eerste 10u.

  5
  Klaar

  Het dode moment (na ongeveer 7u)

  Tussen de 62-64°C heb je een soort dood moment. Daarbij zie je de kerntemperatuur niet veranderen. Bij mij heeft deze ongeveer 1,5u tot 2u geduurd. Wees dus geduldig en probeer niet het vuur hoger op te stoken. Een optie is om het vlees in te pakken in aluminiumfolie. dat wilt wel helpen om sneller door dit dode punt te komen.

  6
  Klaar

  Glazen

  Als het vlees een kerntemperatuur heeft van 88°C, dan begin je met het glazen van het vlees met de BBQ saus. Deze saus heb ik nu niet zelf gemaakt, maar in de supermarkt gekocht. Als je het leuk vindt om dit zelf te maken, dan kan dat uiteraard ook!
  Glaze om de 15minuten tot het vlees de temperatuur van 92°C heeft bereikt. Haal het vlees van het vuur af en pak deze (opnieuw) in met aluminiumfolie. Laat het minimaal 30 minuten rusten.

  7
  Klaar

  Vlees pullen

  Nu kun je het vlees uitpakken en pullen! Dit kun je het gemakkelijkste doen in een bak, of diep bord, waarbij je met 2 vorken het vlees uit elkaar trekt.

  8
  Klaar

  Het broodje

  Halveer het zachte bolletje en beleg het met pulled pork. Top het af met coleslaw en BBQ saus. Strooi en nog een gesneden augurk overheen en je bent klaar! Het resultaat van ongeveer 12u werk! Geniet ervan en laat mij weten wat je er van hebt gevonden!

  Robin Corte

  Oprichter CheckMyDish

  Recept Reviews

  Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
  vorige
  Non-baked limoen-basilicum monchoutaart
  volgende
  Linzensoep
  vorige
  Non-baked limoen-basilicum monchoutaart
  volgende
  Linzensoep
  Hulp nodig?