Ingrediënten
-
225g Halloumi
-
125g risottorijst
-
100g ChorizoDeze kan je er ook heel goed uitlaten voor vega
-
100 Doperwten
-
75g Blad spinazie
-
2st Ui
-
2st Tomaat
-
1st Paprika
-
0,5st Citroen
-
2st Knoflook
-
2tl Paprikapoeder
-
1tl Kurkuma
-
2el Zonnebloemolie
-
1tl Peterselie
-
500ml Groentebouillon
-
100ml Witte wijnazijn
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Beginnen met het snijden van de groenten. Snijd de ui, knoflook en chorizo in fijne blokjes. De chorizo zou je ook weg kunnen laten voor een vegetarische variant. Snijd de paprika in dunne reepjes en bereid daarna de bouillon. |
2
Klaar
|
Verwarm 1el olie in een grote hapjespan. Bak hierin de ui, paprika, knoflook, chorizo, risotorijst, paprikapoeder en kurkuma. Bak dit 3-4minuten op hoog vuur aan, blijf goed roeren. |
3
Klaar
|
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg de tomaat en witte wijn toe aan de groenten in de hapjespan. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe, tot de rijst geen bouillon meer opneemt en zacht is geworden. Voeg niet in een keer alle bouillon toe, de hoeveelheid bouillon kan afwijken. Je bent hier ongeveer 20 minuten mee bezig |
4
Klaar
|
Snijd ondertussen de halloumi in kleine blokjes van ongeveer 1cm. Verwarm 1el olie in een andere pan en bak hier de halloumi in 6-8 minuten knapperig in. Keer regelmatig zodat alle kanten bruin zijn. |
5
Klaar
|
Wanneer de paella bijna gaar is voeg je de doperwten en stapsgewijs de spinazie toe. Top met peterselie en voeg citroensap naar smaak toe. Nu kan je de paella serveren met de halloumi blokjes, eet Smakkelijk! |