Ingrediënten
-
4st Hot Dogs
-
4st Hot Dog broodjes
-
50g Cheddar
-
2el Jalapeño Relish
-
Chili con carne
-
300g Rundergehakt
-
0.5st Rode ui
-
1st Chilipeper
-
0.5st Puntpaprika
-
100g Witte kool
-
0.5st Prei
-
2st Knoflook
-
500g Passata
-
75g Maïs
-
125g Kidneybonen
-
Kruidenmix
-
0.5tl Peterselie
-
0.5tl Uienpoeder
-
0.5tl Komijnzaad
-
0.5tl Chilipoeder
-
3el BBQ Saus
-
10druppels Tabasco
Samenvatting
Als je gek bent van hot dogs, dan moet je deze echt proberen! Niet lastig om te maken en o zo lekker, Een perfect gerecht als je meerdere eters op bezoek krijgt. Het meeste tijd ben je kwijt aan het maken van de chili con carne. Daarnaast hoef je alleen maar de worst te grillen en daarna de cheddar laten smelten. Trek er lekker een pilsje bij open en geniet!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de ui, chilipeper, paprika, witte kool en prei in kleine stukken. Pak nu een pan om het gehakt in te rullen. Doe er een beetje olie en/of boter in en doe het gehakt in de pan. Strooi hier nu de peterselie, uienpoeder, komijnzaad en de chilipoeder overheen, |
2
Klaar
|
Verwarm de oven voor tot 180°C. Hier zet je straks kort de broodjes in tot het kaas is gesmolten. Voeg nu de passata, kidneybonen en maïs aan het mengsel toe. Laat het geheel lekker pruttelen en voeg de tabasco eraan toe. Proef het even en check of het nog een beetje extra peper/zout nodig heeft. Meer hoef je niet te doen aan de chili! Neem je tijd en laat het lekker pruttelen. |
3
Klaar
|
Bak de worsten nu in de grillpan tot ze klaar zijn. Snijd de hot dog broodjes over de lengte in het midden. Pak het rek uit de oven en leg hier de broodjes op. Een bord die bestand is voor de oven kan ook! Leg nu de worst in het broodje en doe hier de chili overheen. Rasp de cheddar en strooi het er overheen. |