Ingrediënten
-
300g Kipgehakt
-
1st Prei
-
3st Wortel
-
1st Witte ui
-
3st Knoflook
-
2st Gegrilde paprika
-
250g Linzen
-
1handje Verse Peterselie
-
1st GroentebouillonBloke
-
1200ml Water
-
Kruidenmix
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1/4tl Kaneelpoeder
-
1/4tl Nootmuskaat
-
1/2tl Koriander
-
1/2tl Chilivlokken
-
1/2tl Zwarte peper
Samenvatting
Er staan al aardig wat soepen op de website en dit is ook weer 1 om aan te raden! Gemakkelijk om te maken en rijk van smaak!
Stappen
1
Klaar
|
SnijdenStart met het voorbereiden en snijd al je groenten. Verdeel alles daarna in bakjes. Voeg ook alvast alle kruiden samen in een bakje en meng dit door elkaar. |
2
Klaar
|
Bak een braadpan, zet deze op het vuur en voeg hier een scheut olie aan toe. Doe hier het kippengehakt in. Strooi dan direct 2/3 van de kruidenmix over het kipgehakt heen. Voeg nu dan ook de knoflook eraan toe. |
3
Klaar
|
Zodra dit kip rondom bruin is, dan kun je de wortel en ui toevoegen. Bak dit 5 minuten mee en doe dan de prei en gegrilde erbij. Bak dit ongeveer 2 minuten mee en verkruimel dan het bouillonblokje over het gerecht heen. Je kunt nu ook alvast een beetje van de peterselie erbij doen. |
4
Klaar
|
Nu kun je de linzen erbij doen en gelijk ook het water. Zorg ervoor dat dit warm water is. Breng het geheel aan de kook en laat het lekker 10 minuten pruttelen. That's it! Eetsmakelijk! |