Ingrediënten
-
Lamsrack
-
1st Lamsrack
-
2st Knoflook
-
3st Verse Salie
-
1takje Verse Tijm
-
1takje Verse Rozemarijn
-
Olijfolie
-
Zeezout
-
Zwarte peper
-
Couscous
-
2st Puntpaprika
-
1st Aubergine
-
1st Courgette
-
2st Maïskolfvoorgekookt
-
Knoflookolie
-
20g Rozijnen
-
200g Couscous
-
250ml Kippenbouillon
-
100g Witte kaasblokjes
Samenvatting
Een gerecht die je zowel in de zomer als in de winter op tafel kunt zetten. Het is gezond en je kunt er een mooie BBQ-sessie aan wijden. Couscous met gegrilde groenten van de BBQ geeft toch wel een heerlijke unieke smaak. Dit is niet na te bootsen in de keuken.
Je kunt het natuurlijk wel in de keuken maken, maar dat krijg je alleen niet de unieke BBQ smaak. Verder is de combinatie van ingrediënten ook al erg lekker natuurlijk.
Door het toevoegen van de kaas wordt het even iets smeuïger. De gegrilde paprika, mais en rozijnen geven de lekkere zoete smaak aan het gerecht. Zorg wel dat de maiskolf al is voorgekookt. Dit scheelt een hoop tijd.
Waar wacht je op? Ga het lekker maken en laat weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Zet als eerst je BBQ aan zodat deze op temperatuur kan komen. Je kunt ervoor kiezen om het marineren al een dag van tevoren te doen. Bij het maken van dit recept heb ik het vlak na het marineren gebruikt. |
2
Klaar
|
Snijd de puntpaprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de aubergine en courgette in plakken over de lengte. Pak daarnaast een klein bakje met lauw water om de rozijnen ongeveer 5 minuten in te wellen. Weeg de couscous ook alvast af en zet het klaar in een schaal. Couscous heeft maar ongeveer 4 minuten nodig tot het klaar is. |
3
Klaar
|
GrillenStart met het rondom grillen van het lamsrack. Steek daarna de thermometer in de kern en laat het rack verder garen tot 48 °C. Dit is de temperatuur als je het 'rare' wilt hebben. Als je het nog even laat rustig in aluminiumfolie, dan gaart het door. De ideale kerntemperatuur is 54°C, dan is het lamsrack medium. Tijdens het garen van het lamsrack kun je de groenten grillen. Besprenkel ze van tevoren met knoflookolie en kruid ze met peper en zout. Zorg dat de puntpaprika een zwart geblakerd vel krijgt. Daarna strip je het eraf. |
4
Klaar
|
Als alles bijna klaar is, dan maak de couscous klaar. Zie de bereidingswijze op de verpakking. Meestal is de rond de 4 minuten. Giet er de kokende kippenbouillon bij en leg een bord op de schaal tot het vocht is opgenomen. Pak de courgette, aubergine en puntpaprika erbij en snijd deze grof. Let erop dat je eerst het zwart geblakerde vel van de puntpaprika verwijderd. Voeg de groenten toe aan de couscous. Lek de rozijnen uit en voeg deze er ook aan toe. Als laatste voeg je de witte kaasblokjes eraan toe. Breng het verder op smaak met peper en zout. |
5
Klaar
|
Snijd de koteletten van het lamsrack af. Schep de couscous op een bord en leg daar de lamskotelet op. Dat is alles! Eet smakelijk ! |