Ingrediënten
-
De burger
-
600g Lamsgehakt
-
Schil CitroenGeraspt
-
2st Zongedroogde tomaatjes
-
6blaadjes Verse basilicum
-
1st Knoflook
-
1el Oregano
-
100g MozzarellaGeraspt
-
Garnering
-
0.5st PaprikaGele
-
0.5st Rode ui
-
0.5st Komkommer
-
25g Gemengde sla
-
4st Ciabatta
-
Fetaspread
-
2st Gegrilde paprikaUit de pot
-
200g Feta
-
8st Zongedroogde tomaatjes
-
1st Knoflook
-
0.5st Rode ui
-
sap Citroen
-
6el Olijfolie
-
10druppels Tabasco
Samenvatting
Burgers kan ik wel elke dag eten! Ik heb hier meerdere recepten van op de site gezet. Dit zijn recepten met kip, rund of wild. Niet eerder heb ik een burger met lamsgehakt gemaakt. Afgelopen weekend heb ik een nieuwe BBQ gekocht en wil deze zoveel als mogelijk gebruiken! Het is een Goldens’ Cast Iron Kamado. Op de burger heb ik ook een lekkere fetaspread op gedaan. Erg makkelijk om te maken en superlekkere combi van lam en feta.
Burgers maak ik zelf niet meer op het gasfornuis. De smaak die je namelijk krijgt door het grillen op een BBQ is niet te evenaren. Voor het grillen gebruik ik ook niets anders dan goede houtskool. Je kunt ook een beetje spelen met rookhout. Check dit recept voor de lamsburger van lamsgehakt en laat mij weten wat je ervan hebt gevonden!
Stappen
1
Klaar
|
De burgerHak de oregano, basilicum, zongedroogde tomaten en knoflook fijn. Als je de mozzarella in 1 stuk hebt gekocht, dan snijd je deze ook in kleine stukken. Ik heb zelf geraspte mozzarella gebruikt. Is veel gemakkelijker te gebruiken. Voeg dit allemaal samen in een kom samen met het lamsgehakt. Kruid het verder met een beetje peper en zout. Voeg er nog wat geraspte citroenschil aan toe en kneed alles goed door elkaar. Maak er nu 4 gelijke burger van 150g. De burgers kun je groter houden dan het broodje. Het slinkt altijd wel een beetje tijdens het bakken. Leg de burgers nu voor ongeveer een uur in de koelkast en ga verder met de andere voorbereidingen. Als je de burgers gaat bakken op de BBQ, dan kun je nu alvast de kolen aansteken. In mijn geval heb ik een kamado gebruikt, dus die moet ook even goed opwarmen. |
2
Klaar
|
FetaspreadHet is eigenlijk niet meer dan alle ingrediënten samen te voegen in een blender en te mixen! Je kunt hier ook een keukenmachine of staafmixer voor gebruiken. |
3
Klaar
|
Snijd de paprika, komkommer en ui julienne. Dus in dunnen reepjes. Hussel dit in een kom met een beetje olijfolie en zwarte peper. |
4
Klaar
|
GrillenStart eerst met het grillen van de broodjes. Als je het nog niet hebt gedaan, besmeer de binnenkant met roomboter. Grill ze tot ze mooi goudbruin zijn aan de binnenkant. Grill de burgers tot ze nog lekker sappig zijn aan de binnenkant. Houd een kerntemperatuur aan van ongeveer 55°C. |
5
Klaar
|
Smeer de fetaspread op de onderste helft van het broodje. Leg daar de sla en tomaat op en daarna de burger. Leg daar bovenop de uit, paprika en komkommer. Serveer nog wat extra spread erbij en enjoy! |