0 0
Gegrilde tonijn

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Tonijn Filet of steak
2el Zonnebloemolie
2el Sesamzaad
1st Winterpeen
0.5st Rode ui
1st Chilipeper
100g Shiitake
100g Mihoen
50g Zeekraal

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gegrilde tonijn

Kenmerken:
  • Vis

Heerlijk en snel gemaakt! Zorg wel voor verse ingrediënten!

  • 25min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Een lekkere maaltijd dat je smaakpalet prikkelt! Zorg er wel voor dat je goede verse tonijn hebt. Dit maakt echt wel het verschil of dit een lekker gerecht is of niet. Het komt vaak neer op het gebruik van goede ingrediënten en er zorgvuldig mee omgaan.



Stappen

1
Klaar

Zet een pan op het vuur met water om dadelijk de mihoen in klaar te maken. Snijd de winterpeen hele of halve schijfjes. Hangt een beetje af van de dikte van de peen. Snijd de ui in kwart ringen en de chilipeper fijn.

Dep de tonijn droog en smeer het in met de zonnebloem olie. Kruid het met peper en zout en bedek het met de sesamzaad. Leg deze nog even aan de kant. Dit hoef je maar heel kort te bakken.

2
Klaar

Pak nu een wokpan en fruit hier de wortel en ui in. Voeg daarna de chilipeper en als laatste de shiitake toe.
Ondertussen kun je de zeekraal opwarmen in de roomboter met een beetje peper. Dit kun je gemakkelijk in een steelpannetje doen.
Het water zal ondertussen ook wel koken voor de mihoen. Kook de mihoen volgens de instructies op het pak. Vermoedelijk zal dit ongeveer 2 minuten zijn. Als de mihoen klaar is, dan mix je dit met de groeten in de wokpan.

3
Klaar

Tonijn grillen

Pak een grillpan en zet deze op hoog vuur. Zodra deze heet genoeg is, dan grill je beide kanten van de tonijn niet langer dan 20 seconden per kant. Als je het langer bakt, dan wordt je tonijn droog, dat zou erg zonde zijn!

Als de tonijn klaar is, dan snijd je het in dunne plakken.

4
Klaar

Pak een bord en schep het eten uit de wokpan op. Leg hier een beetje zeekraal en gesneden tonijn op. Strooi en nog wat sesamzaadjes overheen en je hebt een mooi plaatje om te serveren!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Mexicaans recept
vorige
Quesadilla
volgende
Lamsburger met fetaspread
Mexicaans recept
vorige
Quesadilla
volgende
Lamsburger met fetaspread
Hulp nodig?