Ingrediënten
-
2st TonijnFilet of steak
-
2el Zonnebloemolie
-
2el Sesamzaad
-
1st Winterpeen
-
0.5st Rode ui
-
1st Chilipeper
-
100g Shiitake
-
100g Mihoen
-
50g Zeekraal
Samenvatting
Een lekkere maaltijd dat je smaakpalet prikkelt! Zorg er wel voor dat je goede verse tonijn hebt. Dit maakt echt wel het verschil of dit een lekker gerecht is of niet. Het komt vaak neer op het gebruik van goede ingrediënten en er zorgvuldig mee omgaan.
Stappen
1
Klaar
|
Zet een pan op het vuur met water om dadelijk de mihoen in klaar te maken. Snijd de winterpeen hele of halve schijfjes. Hangt een beetje af van de dikte van de peen. Snijd de ui in kwart ringen en de chilipeper fijn. Dep de tonijn droog en smeer het in met de zonnebloem olie. Kruid het met peper en zout en bedek het met de sesamzaad. Leg deze nog even aan de kant. Dit hoef je maar heel kort te bakken. |
2
Klaar
|
Pak nu een wokpan en fruit hier de wortel en ui in. Voeg daarna de chilipeper en als laatste de shiitake toe. |
3
Klaar
|
Tonijn grillenPak een grillpan en zet deze op hoog vuur. Zodra deze heet genoeg is, dan grill je beide kanten van de tonijn niet langer dan 20 seconden per kant. Als je het langer bakt, dan wordt je tonijn droog, dat zou erg zonde zijn! Als de tonijn klaar is, dan snijd je het in dunne plakken. |
4
Klaar
|
Pak een bord en schep het eten uit de wokpan op. Leg hier een beetje zeekraal en gesneden tonijn op. Strooi en nog wat sesamzaadjes overheen en je hebt een mooi plaatje om te serveren! |