Ingrediënten
-
125g Sushirijst
-
1st Mango
-
1blik Tonijntonijn in olie
-
1st Avocado
-
0,5st Komkommer
-
100g Edamame
-
50g Rode bietenrauwe biet juliene
-
20g Nori vellen
-
50ml Rijstazijn
-
2el Mayonaise
-
1tl Sesamolie
-
1tl Sriracha
-
Zwarte peper
-
Zout
Samenvatting
De pokebowl met tonijn en mango is een gezonde, kleurrijke en smaakvolle maaltijd. Dit gerecht bestaat uit vis, rijst, groenten en verschillende toppings en is perfect om jouw culinaire horizon te verbreden. Of het nu zomer is of niet, deze pokebowl is een geweldige keuze voor een voedzame en heerlijke maaltijd. Volg dit eenvoudige recept en leer hoe je jouw eigen pokebowl met tonijn en mango kunt maken. Pas het aan naar jouw smaak en geniet van dit smaakvolle gerecht!
Stappen
1
Klaar
|
Spoel de sushirijst grondig af onder koud water en kook het volgens de instructies op de verpakking. Laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de rijstazijn toe. |
2
Klaar
|
Laat de tonijn uitlekken. Pel de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Ik heb de biet kant en klaar in julienne gekocht. |
3
Klaar
|
Meng in een kom de mayonaise, sesamolie en sriracha. Voeg de uitgelekt tonijn hieraan toe en roer goed. |
4
Klaar
|
Verdeel de afgekoelde sushirijst over twee kommen. Verdeel daarop de tonijn, mango, komkommer, avocado, biet en edamame boontjes. Snijd de nori vellen in dunne reepjes en voeg ook toe aan de bowl. Serveer direct en geniet van jouw heerlijke pokebowl tonijn en mango! |