0 0
Krokante kip in karnemelk

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Kippendijen
300ml Karnemelk
1tl Paprikapoeder
1tl Basilicum
0.5tl Knoflookpoeder
1tl Tijm
1tl Chili
1tl Zwarte peper
1tl Zeezout
Bloemmengsel
150g Bloem
1tl Paprikapoeder
1tl Knoflookpoeder
2tl Cajun
1tl Zeezout
1tl Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Krokante kip in karnemelk

Kenmerken:

    Lekker krokant kippetje!

    • 30min
    • Porties 3
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Bloemmengsel

    Samenvatting

    Delen

    Een lekkere borrelhap van krokante kip! Het is niet lastig te maken, kost alleen een beetje geduld. Ik kan je aanraden om de marinade een dag vooraf te maken. Dan trekken de smaken lekker in de kip. Door het gebruik van de karnemelk blijft het lekker sappig na het frituren. Je kunt het frituren in de zonnebloemolie in een diepere pan of in een frituurpan. Mocht je nog geen frituurpan hebben, check dan HIER!

    Ik heb in dit recept kipfilet gebruikt. Als je een liefhebber bent van kippenpootjes, dan kan dat natuurlijk ook! Dit is uiteraard erg lekker met een beetje chilisaus erbij.

    Veel plezier met het maken van het recept en laat het mij weten wat je ervan hebt gevonden!



    Stappen

    1
    Klaar

    Marineren

    Snijd eerst de kippendijen en grove stukken. Niet te groot, want dan wordt het lastig eten bij een borrelsnack. Pak een ruime kom en doe hier de kip in. Giet hier nu de karnemelk overheen. Voeg nu de paprikapoeder, basilicum, knoflookpoeder, tijm, chili, peper en zout toe. Roer het even goed door elkaar. Dek de kom af met een folie en zet het in de koelkast voor minimaal 6 uur. Het beste is om dit een avond vooraf te marineren. Dan trekken de smaken lekker in de kip.

    2
    Klaar

    Als je kip minimaal 6 uur in de koelkast heeft gestaan, dan kun je verder met deze stap voordat je ze gaat frituren.
    Om het krokante laagje om de kip te krijgen heb je de bloem nodig. Pak een plat bord en meng hier de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, cajun, peper en zout door elkaar.
    Haal de kippenstukjes per stuk uit de marinade en rol ze door de bloem. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Leg ze daarna op een apart bord.

    3
    Klaar

    Frituren

    Zelf heb ik mijn frituurpan hiervoor gebruikt. Je kunt ook zonnebloemolie in een pan doen met een dikke bodem. Zorg ervoor dat je de olie verwarmt tot 190°C voordat je de kip erin doet.
    Nu het vet heet genoeg is, kun je kippenstukjes erin doen. Je hoeft ze maar 5 minuten te bakken en dan zijn ze klaar!
    Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en klaar ben je! Als je het lekker vindt, dan kun je er ook nog een beetje basilicum/peterselie er overheen strooien. Ziet er ook een stuk leuker uit als je het serveert!
    Eet smakelijk en veel plezier met de borrel. Vergeet niet ook de andere recepten te checken op Check My Dish!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Spaghetti & Meatballs
    volgende
    Vegetarische lasagne met gegrilde groenten
    vorige
    Spaghetti & Meatballs
    volgende
    Vegetarische lasagne met gegrilde groenten

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here