Ingrediënten
-
500g Kippendijen
-
300ml Karnemelk
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Basilicum
-
0.5tl Knoflookpoeder
-
1tl Tijm
-
1tl Chili
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
-
Bloemmengsel
-
150g Bloem
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Knoflookpoeder
-
2tl Cajun
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
Samenvatting
Een lekkere borrelhap van krokante kip! Het is niet lastig te maken, kost alleen een beetje geduld. Ik kan je aanraden om de marinade een dag vooraf te maken. Dan trekken de smaken lekker in de kip. Door het gebruik van de karnemelk blijft het lekker sappig na het frituren. Je kunt het frituren in de zonnebloemolie in een diepere pan of in een frituurpan. Mocht je nog geen frituurpan hebben, check dan HIER!
Ik heb in dit recept kipfilet gebruikt. Als je een liefhebber bent van kippenpootjes, dan kan dat natuurlijk ook! Dit is uiteraard erg lekker met een beetje chilisaus erbij.
Veel plezier met het maken van het recept en laat het mij weten wat je ervan hebt gevonden!
Stappen
1
Klaar
|
MarinerenSnijd eerst de kippendijen en grove stukken. Niet te groot, want dan wordt het lastig eten bij een borrelsnack. Pak een ruime kom en doe hier de kip in. Giet hier nu de karnemelk overheen. Voeg nu de paprikapoeder, basilicum, knoflookpoeder, tijm, chili, peper en zout toe. Roer het even goed door elkaar. Dek de kom af met een folie en zet het in de koelkast voor minimaal 6 uur. Het beste is om dit een avond vooraf te marineren. Dan trekken de smaken lekker in de kip. |
2
Klaar
|
Als je kip minimaal 6 uur in de koelkast heeft gestaan, dan kun je verder met deze stap voordat je ze gaat frituren. |
3
Klaar
|
FriturenZelf heb ik mijn frituurpan hiervoor gebruikt. Je kunt ook zonnebloemolie in een pan doen met een dikke bodem. Zorg ervoor dat je de olie verwarmt tot 190°C voordat je de kip erin doet. |