Ingrediënten
-
0.5st Courgette
-
1st Ui
-
1st Knoflook
-
1tl Sambal
-
1tl Komijnzaad
-
100g Blad spinazie
-
500g Gezeefde tomaten
-
200g Tomaten in blokjes
-
1el BBQ Saus
-
150g Maïs
-
200g Borlotti bonen
-
200g Kidneybonen
-
3st Eieren
-
50g Jonge kaas (rasp)
-
0.5st Avocado
-
125g Zure room
Samenvatting
Op de site heb ik al een lekker mexicaanse bonenschotel staan, maar dit keer heb ik een vegetarische gemaakt: een chili sin carne recept! Het gehakt wat ik normaal erbij eet heb ik niet gemist!
Dit recept heb ik gemaakt op de eerste dag van de actie ‘weekzondervlees’. We wilden graag proberen om een week lang vegetarische gerechten te maken. Dit was een megagoede start! Het was heerlijk en ik zag niet op tegen de volgende dag. Normaal gesproken eet ik erg graag vlees bij het avondeten. Nadat ik dit gerecht heb gegeten vind ik het niet heel erg om 1 of meerdere keren vegetarisch te eten in de week.
Probeer deze chili sin carne ook en laat weten hoe het heeft gesmaakt! Het is een goed eenpansgerecht waar je een wat diepere koekenpan voor nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld DEZE pan goed gebruiken. Lekker ruim en diep genoeg.
Stappen
1
Klaar
|
Was de courgette en snijd deze in blokjes. Het handigste is om het over de lengte in plakken te snijden, daarna in repen en dan kun je er gemakkelijk blokjes van snijden. |
2
Klaar
|
Zet nu een koekenpan op het vuur en giet een beetje olie in. Als de pan warm is voeg je daar de courgette, ui en knoflook toe. Fruit het even aan en voeg gelijk de sambal en komijnzaad toe. Voeg dan de spinazie geleidelijk toe. Zodra dit deels is geslonken kun je de tomaten in blokjes, gezeefde tomaten en de bbq saus toevoegen. Zet het vuur nu iets lager en laat het rustig pruttelen. |
3
Klaar
|
Pal nu een grote zeef en spoel de kidneybonen en borlotti bonen af. Laat daarnaast de maïs uitlekken en voeg het, samen met de bonen, toe aan je gerecht. |
4
Klaar
|
Bestrooi het gerecht met de jonge kaas. Maak nu 3 holletjes en kraak 1 ei in elk holletje. Bestrooi het met nog een beetje peper en zout en doe daarna de deksel erop totdat het ei is gegaard. |
5
Klaar
|
Ontpit gelijkertijd de avocado en snijd deze in plakjes. Als de eieren gegaard zijn, dan is je gerecht klaar! Leg er de gesneden Avocado overheen en verdeel de zure room. Of serveer de zure room er los bij. Smul er lekker van met wat nachos chips erbij ! |