0 0
Chili sin carne

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
0.5st Courgette
1st Ui
1st Knoflook
1tl Sambal
1tl Komijnzaad
100g Blad spinazie
500g Gezeefde tomaten
200g Tomaten in blokjes
1el BBQ Saus
150g Maïs
200g Borlotti bonen
200g Kidneybonen
3st Eieren
50g Jonge kaas (rasp)
0.5st Avocado
125g Zure room

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Chili sin carne

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Niet moeilijk en een heerlijke vegetarische chili con carne

  • 40min
  • Porties 3
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Op de site heb ik al een lekker mexicaanse bonenschotel staan, maar dit keer heb ik een vegetarische gemaakt: een chili sin carne recept! Het gehakt wat ik normaal erbij eet heb ik niet gemist!

Dit recept heb ik gemaakt op de eerste dag van de actie ‘weekzondervlees’. We wilden graag proberen om een week lang vegetarische gerechten te maken. Dit was een megagoede start! Het was heerlijk en ik zag niet op tegen de volgende dag. Normaal gesproken eet ik erg graag vlees bij het avondeten. Nadat ik dit gerecht heb gegeten vind ik het niet heel erg om 1 of meerdere keren vegetarisch te eten in de week.

Probeer deze chili sin carne ook en laat weten hoe het heeft gesmaakt! Het is een goed eenpansgerecht waar je een wat diepere koekenpan voor nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld DEZE pan goed gebruiken. Lekker ruim en diep genoeg.



Stappen

1
Klaar

Was de courgette en snijd deze in blokjes. Het handigste is om het over de lengte in plakken te snijden, daarna in repen en dan kun je er gemakkelijk blokjes van snijden.
De ui kun je in kwart ringen snijden. De knoflook kun je fijnsnijden.

2
Klaar

Zet nu een koekenpan op het vuur en giet een beetje olie in. Als de pan warm is voeg je daar de courgette, ui en knoflook toe. Fruit het even aan en voeg gelijk de sambal en komijnzaad toe. Voeg dan de spinazie geleidelijk toe. Zodra dit deels is geslonken kun je de tomaten in blokjes, gezeefde tomaten en de bbq saus toevoegen. Zet het vuur nu iets lager en laat het rustig pruttelen.

3
Klaar

Pal nu een grote zeef en spoel de kidneybonen en borlotti bonen af. Laat daarnaast de maïs uitlekken en voeg het, samen met de bonen, toe aan je gerecht.

4
Klaar

Bestrooi het gerecht met de jonge kaas. Maak nu 3 holletjes en kraak 1 ei in elk holletje. Bestrooi het met nog een beetje peper en zout en doe daarna de deksel erop totdat het ei is gegaard.

5
Klaar

Ontpit gelijkertijd de avocado en snijd deze in plakjes. Als de eieren gegaard zijn, dan is je gerecht klaar! Leg er de gesneden Avocado overheen en verdeel de zure room. Of serveer de zure room er los bij. Smul er lekker van met wat nachos chips erbij !

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Wok met gamba’s, kool en kokosmelk
Stoofpot champignons
volgende
Vegetarische stoofpot met champignons
vorige
Wok met gamba’s, kool en kokosmelk
Stoofpot champignons
volgende
Vegetarische stoofpot met champignons
Hulp nodig?