Ingrediënten
-
25g Verse Peterselie
-
25g Verse Oregano
-
6takjes Verse Tijm
-
0.5st rode peper
-
0.5st Rode uiof 1 kleine
-
1tl Sambal
-
1el Rode wijnazijn
-
6el Olijfolie
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
Samenvatting
Chimichurri is perfect voor bij de BBQ. Het is onwijs lekker bij een stukje rundvlees. Ik eet de chimichurri het liefst bij een stuk entrecote of ribeye van de BBQ. Het is niet alleen lekker op een stuk rundvlees, maar ook op een stuk kip.
De chimichurri is wel het lekkerste als het stuk vlees niet al te veel gemarineerd is. Dus probeer het simpel te houden met enkel peper en zout.
Het is ook een vrij eenvoudig recept en gemakkelijk naar eigen smaak te brengen. Het is alles grof snijden, in de keukenmachine doen en alles goed malen met een hakmes. That’s it!
Stappen
1
Klaar
|
Risp de tijm van de takjes en doe deze in je keukenmachine. Voeg hier dan ook de oregano en peterselie bij. |
2
Klaar
|
Pak de rode peper, snijd deze door het midden en verwijder de zaadlijst. Laat deze zitten als je van pittig houdt. Snijd het grof en voeg het toe aan de keukenmachine. Snijd ook de rode ui grof en voeg deze eraan toe. Gebruik de helft van een grote rode ui of 1 kleintje |
3
Klaar
|
Doe nu ook de sambal, rode wijnazijn, olijfolie, het peper en zout erbij. hak alles fijn. |