Ingrediënten
-
500g Rundergehakt
-
1tl Paprika
-
1tl Chilivlokken
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Uienpoeder
-
1tl Knoflookpoeder
-
1el Worcestersaus
-
0.5tl Komijnzaad
-
1st Eieren
-
2el Paneermeel
-
1st Rode ui
-
2tl Donkere basterdsuiker
-
4st Hamburgerbroodjes
-
1st Little gem
-
0.5st Komkommer
-
1st Vleestomaat
-
4st Bacon
-
4pl Cheddar
-
Grove mosterd
-
Mayonaise
-
Ketchup
Samenvatting
Uiteraard kun je lekkere hamburgers kant en klaar halen. Toch hou ik er van om ook eens de burgers helemaal zelf te maken. Met mijn eigen manier van kruiden. Bij dit soort recepten zijn de gekarameliseerde uien onmisbaar. Het geeft die lekker zoete smaak ook elke hap die je neemt.
Stappen
1
Klaar
|
Voor de hamburgers maken kun je het vlees in een kommetje doen met het ei, paneermeel, worcestersaus en de overige kruiden. Kneed dit allemaal goed door elkaar. Maak hier 4 stevige hamburgers. Leg deze nog even aan de kant. En zet eerst de ui op het vuur en de bacon. Snijd de ui in halve ringen. Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier een klein beetje olie in. Hou het vuur laag en doe hier de ui in. Strooi de basterdsuiker hier overheen en karameliseer de ui ongeveer 20 minuten. In de tussentijd kun je ook alvast de bacon uitbakken. Deze kun je daarna laten uitlekken op een stuk papier. |
2
Klaar
|
Nu staan je uien nog op, is je bacon klaar en is het tijd om de burgers te bakken! Pak een koekenpan en doe hier een scheut olie in. Zorg dat het vuur hoog staat. Doe de burgers erin en schroei ze rondom dicht. Zet nu het vuur middelhoog. Voeg er nog een beetje roomboter aan toe voor de smaak. Bak het door tot ze gaar zijn. Gezien het volledig rund is, mag het nog een beetje rosé zijn van binnen. Voor de laatste 2 minuten leg je een plakje cheddar op het vlees. Doe dan een deksel op de pan en je burger is klaar zodra de kaas is gesmolten. |
3
Klaar
|
Opbouwen van de burgerBouw je burger als volgt op. Smeer op het onderste broodje de grove mosterd. Leg hier de komkommer op gevolgd door een blaadje little gem. Daar bovenop leg je de tomaat en dan de hamburger. Doe hier de gekarameliseerde ui gevolgd door de bacon op. |