0 0
Gebakken rijst met zoete kip

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kippendijen
1tl Chilipoeder
1tl Uienpoeder
1tl Knoflookpoeder
1tl Zwarte peper
1tl Zeezout
Saus
2el Donkere basterdsuiker
1el Witte basterdsuiker
2el Ketchup
2el Sojasaus
1el Rijstazijn
1el Honing
1el Ahornsiroop
1tl Knoflookpoeder
1tl Uienpoeder
1el Water
Gebakken rijst
250g Rijst
1el Sojasaus
2el Hoisin
0.5el Sambal
1st Kippenbouillon
100g Doperwten
1st Ui
0.5st Prei
2st Bosui
1el Sesamzaad

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gebakken rijst met zoete kip

Kenmerken:

    Gemakkelijk en snel op tafel!

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Saus

    • Gebakken rijst

    Samenvatting

    Delen

    Een mooi en gemakkelijk recept die je snel op tafel hebt gezet. De mix van de zoete kip met de gebakken rijst is echt top. In de Aziatische keuken wordt deze mix natuurlijk vaak gemaakt en ik ben er gek op! Het mooie van dit recept is ook dat je het gemakkelijk kan maken voor een grote groep.

    Gebruik voor dit recept echt kippendijen in plaats van kipfilet. Kippendij blijft namelijk sappiger dan kipfilet. Het duurt namelijk wel eventjes tot de saus goed is ingedikt en gehecht is aan de kip. De zoetigheid voeg je ook verder toe aan je gebakken rijst. Check snel het recept en ga aan de slag:)!



    Stappen

    1
    Klaar

    Kook eerst de rijst gaar en zet deze aan de kant. Mix nu de ingrediënten voor de saus. Snijd de kip in hapklare stukken en kruid deze met peper en zout. Snijd ook alvast de prei in halve ringen en snipper de ui.

    2
    Klaar

    Bak de kip nu rondom bruin in de zonnebloemolie. Zet daarna het vuur lager, smelt er een klontje boter in en giet daarna de saus erbij. Laat dit rustig pruttelen tot de saus dik is geworden en goed om de kip hecht. Ondertussen kun je de rijst bakken.

    3
    Klaar

    Pak een koekenpan of wokpan en doe hier een scheut olie in. Fruit nu de ui en prei en voeg daarna de rijst eraan toe. Voeg de sambal, hoisin en sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit er ook aan toe. Bak het lekker door op hoog vuur en voeg als laatste de doperwten toe. That's it!

    4
    Klaar

    Pak een diep bord en schep de gebakken rijst erin en schep ook je zoete kip erbij. Snijd de bosui in grove stukken en strooi deze er overheen. Strooi nu ook de sesamzaadjes erover en zet het op tafel. Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Crispy chicken burger met honing-mosterd saus
    volgende
    Italiaanse bol gevuld met spek en ei
    vorige
    Crispy chicken burger met honing-mosterd saus
    volgende
    Italiaanse bol gevuld met spek en ei
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here