Ingrediënten
-
400g Kippendijen
-
1tl Chilipoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Zwarte peper
-
1tl Zeezout
-
Saus
-
2el Donkere basterdsuiker
-
1el Witte basterdsuiker
-
2el Ketchup
-
2el Sojasaus
-
1el Rijstazijn
-
1el Honing
-
1el Ahornsiroop
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1el Water
-
Gebakken rijst
-
250g Rijst
-
1el Sojasaus
-
2el Hoisin
-
0.5el Sambal
-
1st Kippenbouillon
-
100g Doperwten
-
1st Ui
-
0.5st Prei
-
2st Bosui
-
1el Sesamzaad
Samenvatting
Een mooi en gemakkelijk recept die je snel op tafel hebt gezet. De mix van de zoete kip met de gebakken rijst is echt top. In de Aziatische keuken wordt deze mix natuurlijk vaak gemaakt en ik ben er gek op! Het mooie van dit recept is ook dat je het gemakkelijk kan maken voor een grote groep.
Gebruik voor dit recept echt kippendijen in plaats van kipfilet. Kippendij blijft namelijk sappiger dan kipfilet. Het duurt namelijk wel eventjes tot de saus goed is ingedikt en gehecht is aan de kip. De zoetigheid voeg je ook verder toe aan je gebakken rijst. Check snel het recept en ga aan de slag:)!
Stappen
1
Klaar
|
Kook eerst de rijst gaar en zet deze aan de kant. Mix nu de ingrediënten voor de saus. Snijd de kip in hapklare stukken en kruid deze met peper en zout. Snijd ook alvast de prei in halve ringen en snipper de ui. |
2
Klaar
|
Bak de kip nu rondom bruin in de zonnebloemolie. Zet daarna het vuur lager, smelt er een klontje boter in en giet daarna de saus erbij. Laat dit rustig pruttelen tot de saus dik is geworden en goed om de kip hecht. Ondertussen kun je de rijst bakken. |
3
Klaar
|
Pak een koekenpan of wokpan en doe hier een scheut olie in. Fruit nu de ui en prei en voeg daarna de rijst eraan toe. Voeg de sambal, hoisin en sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit er ook aan toe. Bak het lekker door op hoog vuur en voeg als laatste de doperwten toe. That's it! |
4
Klaar
|
Pak een diep bord en schep de gebakken rijst erin en schep ook je zoete kip erbij. Snijd de bosui in grove stukken en strooi deze er overheen. Strooi nu ook de sesamzaadjes erover en zet het op tafel. Eetsmakelijk! |