Ingrediënten
-
2st Hele kip
-
5st Verse RozemarijnTakjes
-
2blik BierDonker/licht
-
Rub
-
1el Tijm
-
1el Donkere basterdsuiker
-
1el Knoflookpoeder
-
1el Paprikapoeder
-
0.5el Komijnzaad
-
1el Zeezout
-
1el Zwarte peper
-
1el Basilicum
-
0.5el Chilivlokken
-
0.5 Selderij
Samenvatting
Eet je kip eens op een andere manier! Maak de rub lekker zelf en trek daarbij een pilsje open voor het harde werken?.
Stappen
1
Klaar
|
De rubVoeg alle ingrediënten voor de rub samen in een vijzel. Hier kan je het nog even fijn malen. Je kunt het ook in een kommetje doen als je het niet nodig vindt om verder te malen. |
2
Klaar
|
Haal de kippetjes uit de koeling en haal deze uit het plastic. Dep de kip een beetje af met een keukenpapier. Trek alvast de 2 biertjes open en schenk de helft van al blikje in een glas. Deze kun je zelf nuttigen! |
3
Klaar
|
Giet een klein beetje olie over de kip heen. Smeer ze nu goed in met de rub. Zorg dat je alle plekjes hebt ingesmeerd. Pak nu een ovenschaal en zet hier de 2 blikken bier op. Schuif de kip hier overheen. Het gaat eenvoudig als je de achterpoten uit elkaar trekt. Laat de kip verder op kamertemperatuur komen en start met de BBQ. |
4
Klaar
|
Steek nu de BBQ aan. Ik gebruik zelf een Weber Master Touch met snelstarter. |
5
Klaar
|
GrillenZet de oven schaal in het midden van de BBQ en grill het totaal ongeveer 45-60 min. De rozemarijn kun je op de kolen leggen na een 30 min. Doe de deksel er dan gauw op om lekker te roken. |
6
Klaar
|
Snijden van de kipEr zijn diverse manieren voor het snijden van een hele kip. Er zal een instructie volgen op de site, maar deze is nu nog niet aanwezig. |