Ingrediënten
-
3st GanzenborstOngeveer 500g
-
200g Roomboter
-
0.5el Knoflookpoeder
-
1.5l Water
-
1st Groentebouillon
-
3 blaadjes Gelatine
-
200g Bloem
-
6takjes Verse Tijm
-
Handvol Verse Peterselie
-
1el Grove mosterd
-
0.5el Worcestersaus
-
8st Pasteitje
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Dit wildrecept van gans in een ragout is een erg lekkere manier om van wild te genieten. We kennen allemaal wel de kippen- en runderragout, maar om hier gans in te verwerken geeft wel echt een unieke smaak.
In dit wildrecept voor ganzenragout heb ik eerst een bouillon getrokken van de gans. Om extra smaak toe te voegen aan de ganzenbouillon heb ik ook een blokje groentebouillon toegevoegd. In dit recept is het wel belangrijk dat je de bouillon helemaal laat afkoelen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een fond van gans of wildfond toe te voegen.
Omdat je toch aardig wat ragout maakt, heb ik het gemaakt in mijn favoriete braadpan. Deze heb ik een paar jaar geleden gekocht en nog steeds erg blij mee. Dit is de braadpan van Le Creuset, misschien is het ook wat voor jou!
Als je op zoek bent naar nog meer wildrecepten, vergeet dan niet verder te kijken op de website! Hier staan nog meer wildrecepten in van zwijn, hert of haas. Check de categorie WILD voor meer inspiratie.
Stappen
1
Klaar
|
De bouillonMaak de ganzenborsten schoon en verwijder het vliesje, als deze er nog op zit. Snijd nu het nu in kleine blokjes (brunoise). Bak dit kort aan op hoog vuur in een braadpan met roomboter en de knoflookpoeder. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje erin. Laat nu de bouillon ongeveer een 15 minuten rustig pruttelen. Pak een kom en giet daar de bouillon door een vergiet in. Laat de bouillon nu volledig afkoelen naar minimaal kamertemperatuur. |
2
Klaar
|
De rouxMaak de roux door eerst de roomboter te smelten in een braadpan. Voeg dan geleidelijk de bloem toe en blijf het goed roeren. Zodra de bloem 'gebakken' is, dan mag de bouillon erbij. Let er wel op dat de bouillon goed is afgekoeld! |
3
Klaar
|
De ragoutZorg dat je de oven alvast voorbereid om je pasteitjes in te bakken. In mijn geval moest ik de oven op 165°C voorverwarmen en de pasteitjes 15min bakken. Nu je de juiste consistentie hebt voor je ragout kun je de rest van de ingrediënten toevoegen. Strip het tijm van de takjes en hak dit, samen met de peterselie, fijn. Voeg dit nu toe aan je ragout samen met de mosterd en worcestersaus. Breng het verder nog op smaak met een beetje peper en zout. |
4
Klaar
|
ServeerAls je pasteitjes klaar zijn, dan giet je hier een ruime hoeveelheid ragout overheen. Dit kun je het beste doen als je de pasteitjes eerst op een bord zet. Serveertip: |