Ingrediënten
-
500g Rode bieten
-
1st Rode ui
-
2st Knoflook
-
3takjes Verse Tijm
-
1takje Verse Rozemarijn
-
1el Honing
-
200g Zachte geitenkaas
-
200g Kikkererwten
-
120g Havermout
-
2st Eieren
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
2st Avocado
-
0.5st Komkommer
-
6st Hamburgerbroodjes
-
Paneermeel
Samenvatting
Bieten vind ik al erg lekker om te eten, maar een bietenburger had ik nog nooit gegeten. Zoals je misschien al hebt gezien ben ik gek op burgers. Er zijn veel recepten met rund, kip, vis en een aantal vegetarische burgers. En nu kan ik er weer 1 aan toevoegen.
Deze bietenburger is lekker smeuïg, lichtzoet en lekker gekruid. Door de buitenkant te bedekken met de paneermeel krijg je bij het bakken een lekker krokant laagje.
Benodigdheden:
– bakpapier
– diepe pan
Stappen
1
Klaar
|
Rasp de rode ui, knoflook en bieten. Dit kan eventueel ook in de keukenmachine. Rasp de tijm en rozemarijn en hak dit fijn. Doe alles bij elkaar in een kom en voeg hier de honing en de helft van de geitenkaas eraan toe. De andere helft van de geitenkaas gebruik je om straks je broodjes mee te smeren. |
2
Klaar
|
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze schoon. Prak ze grof en doe het bij de bieten in de kom. Voeg dan als laatste het ei en de havermout eraan toe. Breng het verder op smaak met het zout en het peper. |
3
Klaar
|
Pak een stuk bakpapier en knip hier vierkante stukken uit ter grootte van een burger. Je vormt nu 6 burgers. Elke zijn ze ongeveer 120gram. Leg elke burger op een vel van het bakpapier en leg ze op een bord. Leg het nu in de vriezer voor minimaal 15 minuten zodat het wat steviger is geworden. Dit maakt het gemakkelijker met bakken straks |
4
Klaar
|
Zet nu een diepe pan op het vuur met een laag zonnebloemolie. Zet het vuur eronder aan en breng het op temperatuur. |
5
Klaar
|
Besmeer nu de binnenkant van elk broodje met de resterende geitenkaas en leg op de onderste helft een paar plakken komkommer. Leg hier de burger op gevolg door de avocado. |